x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Gradina de vara

Gradina de vara

de Cornelia Constantin    |    08 Iun 2006   •   00:00
Gradina de vara
MEREU VERDE
Plante diverse si numai o amenajare

Desfasurata in perioada 25-28 mai in Parcul Herastrau din Bucuresti, Gradina de Vara ne-a facut o propunere de amenajare a gradinilor si ne-a tentat cu diverse combinatii florale multicolore, pentru jardiniere, ghivece suspendate, straturi si interioare. Amplasate de jur-imprejurul făntănii arteziene de la intrarea principala, standurile pareau a fi o continuare a vegetatiei din parc. Printre exponate remarcam leandri cu flori albe si roz-piersiciu, care dau teraselor un aer mediteranean, Hibiscusi cu flori albe uriase, trandafiri altoiti si tunsi cu picior, plantati in ghivece, petunii si muscate curgatoare, arbori de cafea de mici dimensiuni, cosuri cu verbene in culori neobisnuite, zorele care pot imbraca perfect un zid inestetic, dalii pitice numai bune pentru jardiniere sau borduri etc.

OBIECTE DECORATIVE


Pe lănga oferta de plante, in expozitie s-au putut admira statuete de tot felul, care pot adauga gradinii dumneavoastra un strop de eleganta, ghivece ceramice simple, jardiniere (sub forma de gheata, pisica, lebada), vaze din sticla si plastic in culori puternice si de mari dimensiuni etc. Interesanta a fost propunerea de gradina cu gard si ronduri din blocuri prefabricate. Gardul poate fi decorat cu ghivece cu plante curgatoare, iar in ronduri se poate amenaja o rocarie destul de repede. Gradina include un foisor de lemn si el decorat cu flori, iar peretele, care parea a fi al unei case, era presarat cu suporturi pentru plante mici. Ele pot fi populate si cu plante suculente putin pretentioase daca intentia este sa se pastreze ideea generala de rocarie. Mobilierul pentru gradina si terasa a fost si el prezent, iar propunerile de pavaj pentru curtile interioare mi s-au parut cu adevarat interesante.

O SINGURÃ... AMENAJARE


Chiar daca n-a fost o expozitie de mari dimensiuni si n-a cuprins decăt o singura propunere de gradina, evenimentul a fost o invitatie la a ne lasa fantezia sa lucreze. Pentru ca, fie ca avem o gradina, o terasa sau un balcon, cu siguranta avem destule idei interesante de aplicat.

×
Subiecte în articol: grădina