x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Grădina de vară... parţial pe butuci!

Grădina de vară... parţial pe butuci!

de Cornelia Constantin    |    12 Iun 2008   •   00:00

Ca în fiecare an, în această perioadă încep tîrgurile de flori. Mai mult sau mai puţin reuşite, toate ne obligă să ne repetăm, pentru că de fapt nu se întîmplă nimic nou. Se depun eforturi, dar se pare că nu în direcţia corectă


În perioada 22-25 mai a avut loc Grădina de Vară (Bucureşti, parcul Herăstrău), tîrg de flori aflat acum la ediţia a VII-a. Deşi organizatorii îşi doreau să fie prezenţi cît mai mulţi producători şi distribuitori de flori, decoraţiuni şi mobilier de grădină, participarea din acest an a fost mo­destă. Cîteva chioşcuri amplasate la intrarea în parc nu pot fi numite tîrg de flori, cu toată îngă­duinţa. Şi este cu atît mai supărător cu cît ştim că se poa­te, pentru că dacă e să comparăm ediţiile anterioare cu cea de acum, rezultă că am avut parte de o Grădină de Vară aflată parţial pe butuci.

 

O critică pozitivă

Cred că mulţi dintre cei care au vi­zitat tîrgul n-au ajuns acolo doar pe motiv de plimbare. Îşi doreau efectiv să achiziţioneze flori sau alte produse. Şi odată ajunşi şi-au dat seama că nu prea au ce. Nu, nu pentru că n-ar fi fost flori destule, ci pentru că nu era nimic nou care să fie interesant şi care să te atragă să îl cumperi. Devin obositoare veşnicele răsaduri de plante de grădină şi petuniile prezente aproape la fiecare chioşc. Fiecare floare sau plantă îşi are locul ei în grădină, dar, cum se întîmplă în orice alt domeniu, ce este prea mult strică.

Am văzut mai multe varietăţi de hibiscuşi, dar nimic spectaculos. Am văzut orhidee şi bonsai, dar ceva ce puteai cumpăra oricînd. Am văzut muşcate variate în comparaţie cu alţi ani, dar care nu pre­zentau cine ştie ce interes. Am văzut plante aduse direct de la tirul cu care veniseră de la furnizorul olandez. Chinuite în ambalaje, cu crengi rupte, flori pătate şi cu dăunători în ghivece. Şi este de remarcat faptul că deşi plantele arătau destul de rău, preţurile nu erau mici. Şi nici reduceri nu am văzut să se fi facut. În schimb, erau trandafiri de grădină foarte frumoşi.

×
Subiecte în articol: flori mereu verde