x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Grădina Keukenhof, mereu surprinzătoare

Grădina Keukenhof, mereu surprinzătoare

10 Mai 2007   •   00:00

Pentru cei pasionaţi de plantele bulboase, Grădina Keukenhof este un adevărat paradis.

Pentru cei pasionaţi de plantele bulboase, Grădina Keukenhof este un adevărat paradis. Situată intr-o zonă cu numeroşi cultivatori de bulboase, grădina este amplasată aproximativ la jumătatea distanţei dintre Amsterdam şi Haga. Şi nu vin aici doar pasionaţii grădinari, ci şi mulţi alţii. Grădina a intrat in circuitul turistic olandez şi surprinde in fiecare an printr-o nouă temă de amenajare. Ce puteţi să vedeţi sau să faceţi in Grădina Keukenhof? O mulţime de lucruri: puteţi să vă inspiraţi pentru a vă amenaja propria grădină, puteţi să participaţi la diverse acţiuni de tip workshop - să invăţaţi să pictaţi, să fotografiaţi, să faceţi aranjamente florale de neuitat, să vedeţi expoziţii florale, să vă cumpăraţi diverşi bulbi atunci cănd se organizează zile cu vănzare, să admiraţi obiectele de artă exterioară amplasate in grădină. Puteţi să vă luaţi familia şi să petreceţi o zi la aer intr-o zonă foarte frumoasă, să vă lăsaţi copiii la joacă in siguranţă, să serviţi masa ca in orice loc dintr-un mare oraş şi căte altele.

GRÃ...DINILE INSPIRAŢIONALE
Sunt şapte grădini inspiraţionale la Keukenhof, fiecare amenajată intr-un stil aparte, făcute special ca model pentru grădinile noastre. Există propuneri de grădină citadină pe spaţiu ingust, cu borduri şi ghivece mari, de grădină mediteraneană sobră şi elegantă, o alta in culori contrastante, o propunere de grădină rotundă de tip cottage, amenajată in stil tradiţional cu mix de plante perene şi bulbi. Suficiente idei bune de "cules" şi de aplicat la noi acasă. Iar dacă vă interesează care va fi moda pentru viitorul sezon in materie de amenajare de grădină, Jacqueline van der Kloet - arhitect peisagist la Keukenhof, vă sfătuieşte să folosiţi următoarea combinaţie atrăgătoare: arbuşti robuşti, plante perene in combinaţie cu bulbi care infloresc in nuanţe de ivoriu, alb şi negru.

EXPOZIŢIILE FLORALE
Expoziţiile florale din pavilioanele grădinii se schimbă in fiecare săptămănă. Furnizorii de flori din toată Olanda işi aduc aici frumuseţile pentru a fi evaluate de un juriu profesionist, pentru a le face cunoscute publicului şi pentru a fi folosite la diverse aranjamente.De fapt, fiecare expoziţie de flori este insoţită de demonstraţii despre cum se pot folosi căt mai interesant in casele noastre. In acest fel vizitatorii invaţă tot felul de trucuri utile. Iar dacă vor să inveţe toate tehnicile necesare se pot inscrie la workshop-urile care se organizează periodic.
Artă in grădină
Peste tot veţi vedea obiecte de artă exterioară realizate din bronz, lemn, dar şi sticlă, mai nou, fiecare cu propria semnificaţie. Sculpturile sunt grupate tematic - in acest an 25 de artişti au interpretat tema "scaunul". Majoritatea obiectelor expuse in grădină aparţine galeriei Smelik & Stokking şi se schimbă in fiecare sezon. De asemenea, de-a lungul aleilor se află şi alte obiecte de artă aflate in proprietatea grădinii. Dacă vă doriţi să vizitaţi grădina insoţiţi de un ghid este suficient să-l solicitaţi. Evident, aveţi voie să circulaţi doar pe alei şi fiecare vizitator are obligaţia să raporteze la biroul de recepţie orice stricăciune ar fi provocat, pentru a putea fi reparată in cel mai scurt timp. Accesul in grădină se face contra unei taxe, dar frumuseţea grădinii şi grija cu care este intreţinută merită un efort din partea noastră.
Info
Terenul pe care acum se află grădina a fost iniţial in posesia unui nobil local care il folosea ca teren de vănătoare. După moartea sa, terenul a fost văndut unor negustori care şi-au dorit o grădină englezească in jurul casei. In timp, grădina a crescut şi din 1949, la iniţiativa primarului localităţii Lisse, s-au organizat aici expoziţii florale şi cu vănzare. In acest moment grădina este deţinută de o companie care se străduieşte să o menţină la nivelul aşteptărilor, ba chiar să ne surprindă prin propuneri de grădini inspiraţionale

×
Subiecte în articol: grădina grădini celebre