x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Grădina mea. Cum amenajăm grădina de legume

Grădina mea. Cum amenajăm grădina de legume

21 Oct 2016   •   13:24
Grădina mea. Cum amenajăm grădina de legume

Poate nu v-aţi gândit că plantarea legumelor trebuie făcută după câteva reguli care asigură bunăstarea acestora şi dezvoltarea lor armonioasă. Cea mai importantă regulă este pastrarea unei distanţe corespunzatoare intre răsadurile de legume. De multe ori, tindem să apropiem foarte mult rândurile, cu scopul de a câştiga spaţiu.


În realitate, nu facem decât să sufocăm plantele, iar efectele se vor vedea asupra producţiei de legume. Acestea nu se vor dezvolta normal.

De asemenea, pe lângă distanţ ce trebuie respectată între rânduri, este bine să ţinem cont şi de faptul că nici plantele nu trebuie să fie foarte apropiate. Mai bine mai puţin şi mai bun, decât mult şi cu o calitate mai slabă.

Legumele au nevoie de spaţiu şi aer pentru a creşte corespunzător. Este dovedit că plantele aglomerate tind să se se alungească, pentru a prinde o rază de soare, astfel că rodul nu este pe măsură.

În plus, legumele sufocate devin vulnerabile în faţă bolilor şi a dăunătorilor vegetali. Mai exact, rândurile de roşii trebuie plantate la o distanţă de ............

Citeste continuarea AICI

×