x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Iarna aceasta, alte decoraţiuni

Iarna aceasta, alte decoraţiuni

de Georgiana Teodorescu    |    11 Dec 2008   •   00:00

MISTICISM ŞI EXTRAVAGANŢĂ ASIATICĂ PENTRU CADOURI INEDITE
De multe ori se întâmplă să ajungem să cumpărăm cadourile pentru cei dragi pe fugă şi în ultimul moment, fără să nimerim obiectul cel mai potrivit ca funcţiune şi design sau cel care să surprindă plăcut prin originalitate. Şi dacă ne-am dori un loc din care să putem alege obiecte pentru toate gusturile şi pentru toate bugetele şi totuşi să iasă din banalitatea marilor centre comerciale accesibile tuturor, iată că el există şi se numeşte Exotique.



ELEMENTE DISTINCTE
Când le treci pragul este ca şi cum ai păşii într-o altă lume, desprinsă de cotidianul monoton al Bucureştiului, este o exprienţă nouă de fiecare dată, amenajările de aici fiind parcă diferite crâmpeie dintr-o lume ascunsă, care se deschid firesc şi natural, care te cuceresc şi te transpun pe un tărâm din Malaezia, China sau Tibet. Nu numai elementele în sine reuşesc această transpunere, ci şi îmbinările curioase şi moderne de culori, materiale, tematici, idei.

Combinaţiile de teak cu mătase, ulm cu lână sau bambus cu bumbac sunt imprevizibile, obiectele fiind prelucrate manual. Culorile sunt obţinute prin metode naturale, rezistenţa în timp la factori (termici, fizici, mecanici) fiind astfel mai mare. O funcţie importantă o au şi detaliile, minuţios realizate, cele mai multe reprezentând idoli ai religiilor asiatice, obiecte aducătoare de noroc şi fericire, ce ţin de istoria şi cultura de pe marele continent.

Majoritatea pieselor mari (mese, noptiere, paturi, scaune, canapele) reprezintă obiecte unicat, aplicarea desenelor, a sculpurii în lemn şi a accesoriilor (pietre semipreţioase, intarsii cu metal, motive tribale) fiind executate manual şi după un anumit desen reprezentativ. Asta pentru cazul în care căutaţi cadouri de casă nouă pentru cei dragi şi bugetul vă permite.

ISTORIA ORIENTALĂ
Tradiţia însumează un ansamblu de obiceiuri, datini şi credinţe care se păstrează de-a lungul timpului în cadrul unor grupuri sociale şi care se transmit din generaţie în generaţie, fiind elementul distinctiv al fiecărui popor. Pentru a percepe o astfel de tradiţie în plenitudinea ei trebuie să pătrunzi în miezul civilizaţiei, diversitatea şi multiculturalitatea fiind elementele-cheie în ilustrarea lor.

Mobilierul chinezesc disponibil în ţara noastră realizează un tablou complet al vieţii, tradiţiilor şi artei chineze prin utilizarea obiectelor din diferite dinastii (preponderente cele din dinastia Ming) şi cu diferite semne emblematice (foc, apă, pământ, metal, aer). Aceste elemente naturale influenţează modul de a trăi al asiaticilor, viaţa lor derulându-se după instincte, zodiac, atribute naturale şi credinţa în Buddha.

ÎN ROMĂNIA
Firma aduce stilul oriental pe piaţa noastră şi se deosebeşte de tot ce există tocmai datorită acestei deschideri faţă de arta asiatică, atât de greu accesibilă nouă. Din 2003 este principalul furnizor de mobilier importat din Asia. Prin Asia înţelegem mai multe zone de influenţă de pe continent, principalul fiind China şi India, dar şi elemente din Burma, Laos, Sri Lanka, Malaezia pot fi descoperite în showroom-urile Exotique.

Aceştia colaborează cu designeri de obiect şi manufacturieri de pe întreg continentul, obiectele fiind prelucrate manual (împletire, croşetare, traforare, sculptare, raşchetare), materiale rare precum porţelan Celadon, lemn de mango, accacia şi shesham, pietre semipreţioase sau oglinzi fiind folosite în creaţiile lor. Accesorii precum şaluri, feţe de masă, perne şi feţe de pernă, cuverturi, ornamente pentru uşi, covoare din materiale naturale (lână, mătase, bumbac), statuete, ornamente de perete, vase, veioze, clopoţei, diferite piese de mobilier sculptat manual sau pictat au impregnată patina timpului şi au o simbolistică aparte, pe care Exotique vrea să o inoculeze publicului din România.

Multe din aceste decoraţiuni pot fi făcute cadou, prezenţa lor în locuinţe nefiind limitată strict de această perioadă a Sărbătorilor şi nici de o direcţie stilistică strict orientală a interiorului. Printre cele mai interesante obiecte se numără marionetele thailandeze şi sculpturile care îl înfăţişează pe Buddha.

Ele sunt achiziţionate pentru spiritualitatea şi miturile cunoscute în cultura asiatică, transmiţând energii pozitive şi belşug. Sunt întâlnite obiecte care încântă toate simţurile: vizual prin colorit puternic (şaluri, ţesături, paravane, tapiserie), auditiv prin sunete diverse (gong, chofa, clopot) şi olfactiv prin esenţe şi parfumuri diverse (lumânări, uleiuri).

În cinci ani de când există pe piaţă, Exotique a prezentat colecţii inedite de produse, trecând de la stilurile tradiţionale, la cele contemporane, combinaţiile excentrice de lemn exotic şi piele de bovină argentiniană sau mătase naturală fiind doar câteva exemple. Aceştia colaborează cu designeri de obiect şi manufacturieri de pe întreg continentul, obiectele fiind prelucrate manual (împletire, croşetare, traforare, sculptare, raşchetare), materiale rare precum porţelan Celadon, lemn de mango, accacia şi shesham, pietre semipreţioase sau oglinzi fiind folosite în creaţiile lor.

UTILIZARE
Exponatele Exotique acoperă întregul necesar de mobilier al unei locuinţe, astfel puteţi decora de la A la Z cu obiecte în stilul preferat. Dar, chiar dacă nu sunteţi adeptul unui gen specific şi vă doriţi doar obiecte care să dea o originalitate încăperilor sau să revigoraţi frumos şi personalizat o cameră cu o piesă unicat, puteţi alege de aici. Tendinţele de astăzi nu mai impun cu stricteţe urmărirea unui stil anume. Astfel aveţi libertate în alegere, combinaţiile finite putând fi o întrepătrundere de mai multe stiluri.

DARURI SPECIFICE

Pentru că sezonul cadourilor se apropie, Exotique vă propune o gamă largă de daruri şi elemente decorative pentru Sărbătorile de iarnă. Diversitatea elementelor pleacă de la marionete thailandeze, rame foto, statuete Buddha, cai de diferite mărimi, vase ceramice de diferite culori, cufere, lămpi cu design festiv şi ajunge la instalaţie electrică decorativă, lumânări cu diferite esenţe, feţe de masă. Majoritatea elementelor disponibile acum are ca tematică sărbătorirea Crăciunului şi intrarea în noul an.

Pentru mai multe detalii accesaţi www.exotique.ro.

×
Subiecte în articol: diferite idei pentru casa ta