x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Încălzire cu materiale subţiri precum filmul foto

Încălzire cu materiale subţiri precum filmul foto

de Adela Parvu    |    12 Iun 2008   •   00:00

Încălzirea prin pardoseală nu mai este o noutate pentru mulţi români. Sistemul cu ţevi flexibile, îngropate în şapă, prin care este circulată apa caldă este deja aplicat şi la noi cu succes.

Încălzirea prin pardoseală nu mai este o noutate pentru mulţi români. Sistemul cu ţevi flexibile, îngropate în şapă, prin care este circulată apa caldă este deja aplicat şi la noi cu succes. Dar pentru ca acest sistem să fie adaptat oriunde, este nevoie ca el să fie prevăzut încă din faza de proiect.

Altfel, dimensiunile, respectiv grosimea pardoselii, nu mai sînt uşor de controlat, datorită straturilor destul de evidente ale sistemului, peste care se pun ulterior finisajele (parchet, gresie etc.). Dar şi în materie de încălzire radiantă prin pardoseală inovaţiile îşi fac loc rapid. Elveţienii de la Moletherm au inventat un sistem de încălzire, de această dată electric, foarte eficient, dar mai ales subţire ca şi grosime.

 

Montaj la priză

Este vorba despre nişte folii foarte subţiri, asemănătoare radiografiilor sau filmelor foto, care se conectează între ele şi se alimentează toate prin intermediul unui acumulator special la una dintre prizele existente în încăpere. Sistemul este sigur în exploatare, iar mare noutate este că panourile subţiri se pretează excelent pentru noile finisaje, precum parchetul laminat sau pardoselile din plută, pentru că nu mai trebuie îngropate în şapă. El se montează simplu, chiar şi de amatori, direct sub parchetul la­minat. Pentru montarea sub gresie, unde este nevoie de adeziv, există un alt tip de materiale, respectiv o reţea, o plasă de fire foarte plate, care se pot acoperi cu stratul de adeziv necesar fixării plăcilor.

Fiind extrem de subţiri, materia­lele componente ale noilor sisteme de încălzire prin pardoseală nu ridică nici un fel de probleme în estetica amenajării interioare. Nivelul pardoselii este insesizabil dimensionat, putîn­du-se respecta orice tip de ambientare, incluisv cea cu diferenţe de nivel.

×
Subiecte în articol: dialog constructiv