x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa In Between, arta si arhitectura

In Between, arta si arhitectura

de Georgiana Teodorescu    |    13 Oct 2005   •   00:00
In Between, arta si arhitectura
AFLA CE E NOU
In zilele de 8 si 9 octombrie s-a desfasurat langa Sibiu, la Dealu Frumos, Festivalul In Between, organizat de Fundatia Arhitext Design

Acest festival este un prim pas intr-o succesiune de evenimente - radiografii menite sa caute puncte comune in spatiul arhitectural si artistic din Romania, organizate de Fundatia Arhitext design in colaborare cu UAUIM si Ministerul Culturii si Cultelor. In anul 2003, fortificatia de la Dealu Frumos a fost data in comodat Universitatii de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu din Bucuresti, in vederea formarii unui centru universitar de studii in arhitectura vernaculara. De aceea s-a ales aceasta locatie pentru evenimentul In Between.

MAI MULTE SECTIUNI
In cadrul festivalului s-au decernat premiile Arhitext editia a VII-a, la care au participat 40 de proiecte, selectate in urma prezentarii in cadrul revistei Arhitext, incepand cu numarul dublu din septembrie/octombrie 2003. Proiectele selectate au fost organizate pe patru sectiuni, dupa cum urmeaza: arhitectura rezidentiala, arhitectura publica, amenajari interioare si amenajari exterioare.

Juriul a fost format din urmatorii membrii: Doru Comsa (presedintele juriului), Bogdan Demetrescu, Vlad Gaivoronschi, Remus Harsan, Constantin Hostiuc, Mihai Nazarie, Tovissi Zsolt, Dana Vais, Arpad Zachi.

PREMII PE CATEGORII
Laureatii premiilor Arhitext editia a VII-a au fost: pentru sectiunea de "Case" (Arhitectura Rezidentiala) - Maria Elena Bucur, Imobil locuinte, Strada Docentilor, Bucuresti; pentru sectiunea "Cladiri Publice" - Dan Marin, Zeno Bogdanescu, Total Design, Bucuresti; la partea de "Amenajari Interioare" - Mario Kuibus, Bucuresti, Amenajare Bar Amstardam, Bucuresti, 11/2003, iar pentru "Amenajari Exterioare" - Stefan Pascucz, Ildiko Mitru, "9 Optiune", Baia Mare, Amenajare Piata Baia Mare, 9-10/2005. Premiile au constat in licente Nemetschek, in valoare de 10.440 de euro.

Concursul de instalatie cu tema In Between Spaces, deschis studentilor de la facultatile de Arhitectura, design si arte. Tema a urmarit atat o adaptare la situl in care a avut loc evenimentul, cat si o interpretare a lui pornind de la datele acestuia. In acelasi timp, tema a umarit apropierea de catre studenti a tendintelor din arhitectura contemporana internationala si romaneasca si o interpretare a acestora pe directia ideii: "a fi intre doua spatii". La aceasta sectiune au fost nominalizate sapte lucrari, iar castigatorul premiului este Mihai Fulga, cu lucrarea "Carte de oaspeti".


SCENOGRAFIE URBANA


Expozitia "Proiecte de scenografie urbana", desfasurata pe 4 octombrie la Clubul Diplomatilor din Bucuresti, a prezentat produse care se integreaza perfect in arhitectura orasului si care raspund unor nevoi clare ale comunitatii citadine: adapost pentru statiile de autobuz si troleibuz, cosuri de gunoi, cabine telefonice directionale. Toate obiectele de mobilier epa! au un design elegant, pun in valoare zona in care sunt amplasate si ofera posibilitatea afisarii unor mesaje de interes public. In cadrul expozitiei, epa! a anuntat ca doreste sa vina in intampinarea autoritatilor locale, a companiilor publice sau private implicate in serviciile comunitare, pentru a gasi cele mai bune rezolvari la una dintre problemele importante ale Bucurestiului: publicitatea outdoor dezordonata si agresiva, care strica echilibrul arhitectural al orasului.


INAUGURARE CAMEX PLOIESTI


Intre 29 octombrie - 1 noiembrie 2005, organizatorul ABplus inaugureaza la Ploiesti Expozitia Nationala de Constructii si Instalatii CAMEX, manifestare care va acoperi judetele Buzau si Dambovita. Pentru aceasta prima editie, care va fi gazduita la Sala Sporturilor "Olimpia", aproape 65 de companii si-au anuntat prezenta, manifestarea anuntandu-se deja un succes pentru organizatori si partenerii sai.

Expozitia Nationala de Constructii si Instalatii CAMEX este o retea nationala, evenimentul de referinta al constructiilor si instalatiilor, care se petrece de 13 ori in fiecare an in diferitele zone economice de importanta strategica pentru business-ul clientilor din orasele: Iasi, Galati, Suceava, Chisinau, Constanta, Brasov, Sibiu, Targu Mures, Baia Mare, Craiova, Timisoara, Ploiesti si din 2006 si Oradea.

Prin CAMEX, clientii dispun de mai multe canale de comunicare: expozitie, publicatii, marketing direct, evenimente speciale.
×
Subiecte în articol: arhitectura