x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa În liniştea dormitorului

În liniştea dormitorului

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    28 Noi 2009   •   00:00
În liniştea dormitorului

Sunt două premise care ne-au determinat să abordăm tema principală din Jurnalul casei de astăzi. Anume, faptul că somnul este sănătate curată şi apoi faptul că iarna serile lungi te îmbie parcă mai mult decât oricând să-ţi găseşti liniştea în culcuşul cald al patului tău.
Am detaliat rând pe rând factorii care influenţează somnul liniştit, odihnitor şi sănătos în intimitatea dormitorului tău de acasă.

Poţi să afli, de pildă, din paginile noastre de "Cumpărături" despre tendinţele din această iarnă în materie de "haine" pentru pat. Cum că la mare căutare sunt textilele confecţionate din materiale naturale, că aşternuturile elegante din satin pierd teren în faţa pufoaselor lenjerii din flanel, ori să afli despre faptul că quilt-urile atât de colorate, de "arătoase" şi de călduroase încep "să prindă". Referitor la acestea din urmă, în pagina 15 am pregătit un mic material privitor la o expoziţie de gen care are loc zilele astea în Bucureşti. Dacă vă plac quilt-urile, aceasta este una dintre rarele ocazii de a lua contact cu lucrări textile decorative şi utile de acest gen.

"Haine" pentru pat din bumbac gros, catifea, blăniţă ecologică confecţionate prin tehnici precum tricotul, matlasez-ul sau patchwork-ul sunt propunerile pe care le-am pregătit pentru dumneavoastră în aceste pagini.

Cu toţii am simţit pe pielea noastră cât de tare contează salteaua pentru un somn odihnitor şi, nu în ultimul rând, sănătos. Folosirea unei saltele inadecvate poate să dăuneze sănătăţii spatelui, ceea ce face cu atât mai importantă alegerea acesteia. Pentru că sunt atât de multe variante de saltele disponibile la acest moment pe piaţă, am făcut o clasificare a lor, precum şi o prezentare a aspectelor pe care este bine să le aveţi în vedere atunci când achiziţionaţi un astfel de produs. Toate acestea în cele patru pagini ale rubricii "Ne-am interesat pentru tine".

Privitor la amenajarea funcţiunii dormitorului, sunt câteva reguli care trebuie urmărite pentru a-i conferi acestuia rolul său bine stabilit, anume acela de ambient relaxant şi liniştit în care să-ţi încarci bateriile la sfârşitul fiecărei zile printr-un somn sănătos. Rubrica de "Idei pentru casa ta" te informează asupra acestui subiect.
Sunt doar câteva dintre motivele pentru care merită să citeşti Jurnalul casei de astăzi.

×
Subiecte în articol: editorial