x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Influente japoneze

Influente japoneze

08 Apr 2005   •   00:00

VERDE
Conceputa in spiritul principiilor fengshui, gradina amenajata de inginerul peisagist Marius Stoenescu a devenit un ambient cald, relaxant si romantic in acelasi timp. Poate si pentru ca plantele au fost alese cu grija, astfel incat verdele sa fie nelipsit de aici in toate anotimpurile, chiar si iarna… Prezenta tuiei printre numeroasele specii plantate aici, special alese si intretinute pentru a ramane de dimensiuni reduse, asemenea celor din miniaturalele gradini japoneze, justifica pe deplin aceasta afirmatie. Imaginati-va albul primei zapezi, pe care se proiecteaza siluetele sale verzi!

Chiar la intrare se afla un pod japonez ridicat peste cursul artificial de apa ce uneste una dintre cele doua cascade cu un mic lac. Culoarea sa rosie, exprimand conform doctrinei feng-shui energie si forta, dar si sensibilitate si modestie, ne introduce in cercul celor cinci elemente prezente in amenajare.

Totusi, dat fiind ca este vorba despre un spatiu destinat odihnei, ne apare firesc accentul pus pe cele doua elemente linistitoare si stabilizatoare: apa si pamantul. Conceptia originala si moderna a peisagistului s-a imbinat cu vechi principii orientale de configurare a spatiului, in vederea atragerii influentelor energetice benefice si crearii unui efect de ansamblu linistitor si revigorant.

×