x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Izolarea termică, realizată fără riscuri şi la interior

Izolarea termică, realizată fără riscuri şi la interior

de Adela Parvu    |    24 Oct 2009   •   00:00
Izolarea termică, realizată fără riscuri şi la interior
Sursa foto: /Getifix

Materiale de ultimă generaţie, create pentru situaţii speciale. Există numeroase situaţii în care izolarea termică nu poate fi realizată la exterior, aşa cum este firesc să se întâmple, folosindu-se sistemele deja cunoscute, respectiv cele în mai multe straturi, dintre care unul este din polistiren.



Astfel de cazuri se întâlnesc atunci când vine vorba despre clădiri vechi, care sunt monumente arhitecturale sau construcţii ale căror faţade trebuie restaurate, dar nu este posibilă şi termoizolarea, pentru că aceasta ar presupune mascarea unor elemente estetice unicate.

PREA FRIG ÎN CASĂ
Pe lângă aceste situaţii excepţionale, mai există cele des întâlnite în locuinţele colective şi blocuri. Unele apartamente sunt, pur şi simplu, mai expuse influenţei temperaturii mediului extern, având ziduri corespondente unor calcane. Iar atunci când vine vorba despre blocuri sau locuinţe colective, vecinii nu întotdeauna cad de acord asupra lucrărilor de anvergură, aşa cum este şi anveloparea termică. Apoi, să nu uităm de chiriaşi, care sunt obligaţi să se mulţumească cu ceea ce au, deoarece proprietarii nu au bani sau nu sunt dispuşi să investească pentru a diminua cheltuielile de întreţinere, cu atât mai mult cu cât nu le plătesc ei. Şi totuşi, în ciuda opiniilor divergente ale vecinilor sau a proprietarilor care nu reuşesc să cadă de acord asupra unor investiţii pe termen lung, sunt o mulţime de familii obligate să trăiască în frig. Însă specialiştii germani au găsit noi soluţii pentru ca temperatura de la interior să poată fi ţinută sub control, la fel ca şi costurile necesare încălzirii. Şi totul fără a deranja vecinii sau a le obţine acordul proprietarilor pentru lucrări de îmbunătăţire a confortului termic al blocului sau a clădirii pe ansamblu.

IZOLARE PARŢIALĂ
Cu o izolaţie profesionist realizată la interior, temperaturile în camere cresc, în timp ce scade consumul de combustibil necesar pentru încălzire. Iar lucrările de izolare nu trebuie amânate pentru la vară sau în funcţie de vreme. Acum este posibil să se izoleze camerele treptat, astfel încât munca de izolare să poată fi realizată conform bugetului şi timpului pe care locatarii îl au. Prin urmare, chiar şi în plină toamnă sau, de ce nu, chiar şi iarna, cine doreşte face o reorganizare a spaţiului locuit şi poate începe lucrările de izolare pentru a reuşi să economisească din costurile dedicate încălzirii curente a locuinţei. Izolarea la interior este o alegere bună pentru câteva ziduri, camere sau de unităţi rezidenţiale pentru o reabilitate termică necesară, care nu poate fi realizată în alte condiţii. Firma germană Getifix a dezvoltat un sistem de izolare care se montează la interior fără riscul producerii de mucegai sub panourile de izolare şi fără probleme de condens sau alte neplăceri datorate diferenţei de temperatură de pe părţi diferite ale aceluiaşi zid. Nu orice sistem e bun, dar specialiştii germani garantează acum rezultate bune cu materialele dezvoltate în fabricile proprii.

PANOURI CU BAZĂ BIOLOGICĂ

Cu mai mult de 700 de companii partenere, Getifix este, la nivel naţional în Germania, una dintre cele mai mari reţele de operare în jurul clădirii şi de specialitate pentru remedierea daunelor cauzate de umiditate sau ca urmare a formării şi persistenţei condensului. Experţii în reabilitare termică de la Getifix spun că noul sistem utilizează numai materiale de înaltă calitate, cu bază biologică, care nu conţin aditivi chimici. În plus, pe lângă gradul ridicat de izolare, panourile sunt uşoare, extrem de durabile şi non-inflamabile. Rezultatul: izolare extrem de eficientă, care îndeplineşte cerinţele din noile regulamente de Conservare a Energiei 2009, care sunt obligatorii pe teritoriul german şi vizează impact minim pentru a asigura un mediu înconjurător şi de viaţă sănătoase şi, de asemenea, reducerea costurilor de încălzire.

×
Subiecte în articol: dialog constructiv