x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa JOCURILE COPILĂRIEI. Vezi CUM SE JOACĂ " elasticul", " șotronul" , "țară , țară, vrem ostași", "telefonul fără fir" (VIDEO)

JOCURILE COPILĂRIEI. Vezi CUM SE JOACĂ " elasticul", " șotronul" , "țară , țară, vrem ostași", "telefonul fără fir" (VIDEO)

01 Iun 2017   •   22:06
JOCURILE COPILĂRIEI. Vezi CUM SE JOACĂ " elasticul", " șotronul" , "țară , țară, vrem ostași", "telefonul fără fir" (VIDEO)

Copilăria este cadoul pe care ni-l ofera viața, este lumea miracolului și a magiei, în care toate lucrurile par uluitoare. Este un tărâm de poveste din care ne trezim brusc, oameni mari.

Copilăria ne-a marcat existența tuturor deopotriva...a fost cea mai frumoasă perioadă a vieții noastre, dar și a bunicilor și părinților noștri și va fi, cu siguranță, cea mai prețioasă amintire pe termen lung și pentru copii sau nepoți.

Deși viața s-a schimbat, aducând cu fiecare generație alte modele și alte preocupări copilăresti, bucuria și farmecul acestei perioade fac parte din aceeași poveste pentru oricare dintre noi – minunata, unica și irepetabila poveste a copilăriei.

Dacă îi întrebăm pe bunicii noștri despre universul copilăriei, vom găsi în povestea lor o copilărie trăită cu visuri şi bucurii bazate pe jucării simple, în care păpușile erau confecționate manual, din ceea ce găseau și aveau la îndemână. Lumea copilăriei lor nu era bântuită de vârcolaci, monştri şi vampiri, ci de personaje precum Haplea, Lir şi Tibişir, Uitucilă, Dorel şi Azorel, Plici şi Plum sau Grivei.

Facând o retrospectivă succintă a copilăriei noastre, a părinților de astăzi, găsim un univers plin de copii respectuoși, proaspăt tunși, cu bujori în obrăjori și batistuțe apretate, care dormeau cuminți la prânz și jucau apoi șotron în fața blocului..............

Citește mai departe despre JOCURILE COPILĂRIEI, IERI ȘI AZI. Urmărește VIDEO ca să-ți amintești CUM SE JOACĂ " elasticul", " șotronul" , "țară , țară, vrem ostași", "telefonul fără fir"

×