x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa “La 26 de ani de la moarte, ARSENIE BOCA nu este doar Sfântul Ardealului, el a devenit și tricou, și prosop de plajă, și cană de cafea sau orice alt obiect ce poate fi vândut”

“La 26 de ani de la moarte, ARSENIE BOCA nu este doar Sfântul Ardealului, el a devenit și tricou, și prosop de plajă, și cană de cafea sau orice alt obiect ce poate fi vândut”

28 Noi 2015   •   08:27
“La 26 de ani de la moarte, ARSENIE BOCA nu este doar Sfântul Ardealului, el a devenit și tricou, și prosop de plajă, și cană de cafea sau orice alt obiect ce poate fi vândut”

Părintele Arsenie Boca, supranumit și Sfântul Ardealului, continuă, de 26 de ani, să atragă credincioșii la mormântul său, în căutarea alinării sau a unei minuni. Sunt azi 26 de ani de la moartea lui Arsenie Boca, pe care duhovnicul a prezis-o cu exactitate. „notând-o” în fresca bisericii Drăgănescu (pe care a pictat-o, lăsând în urmă o seamă de profeții tulburătoare). Despre Arsenie Boca se mai spune că a prezis și moartea cuplului prezidențial Nicolae și Elena Ceaușescu („la mai puțin de o lună de la moartea mea” - ar fi transmis el aceste vorbe soției dictatorului). Ce se întâmplă azi cu imaginea și amintirea sfântului călugăr?

La 28 noiembrie 2015, se comemorează 26 de ani de la trecerea în neființă a părintelui Arsenie Boca, unul dintre martirii gulagului comunist. La peste un sfert de veac de la moartea părintelui, zeci de mii de pelerini din România și din străinătate vizitează anual mormântul “Sfântului Ardealului”, la Mănăstirea Prislop.

Citește și DEALUL LUI DUMNEZEU. Locul INCREDIBIL din ROMÂNIA unde viețuiește un ANIMAL BIBLIC, UNIC în lume

Dincolo de minunile la care mulți credincioși afirmă că le-au trăit la mormântul lui Arsenie Boca, psihologul Iuliana Fűlaș afirmă că părintele cunoaștea foarte bine psihologia umană, modul de a pătrunde în sufletul omului, iar fenomenul Arsenie Boca este și efectul unei mediatizări excesive. “Părintele Arsenie Boca a fost un duhovnic cum rar întâlnești, avea capacitatea de a transforma oamenii, de a scoate la lumina ce era mai frumos si bun din ei. Despre minunile de la mormântul părintelui de la Mănăstirea Prislop se știa înainte ca Social Media să apară, însă epoca rețelelor de socializare a dus întreaga mediatizare a lui la nivel absolut”, declară psihologul Iuliana Fűlaș. 
.........................................

Citește pe ANTENA SATELOR totul despre „fenomenul” ARSENIE BOCA

×