x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Locuinţă duplex P+M cu structură hibridă

Locuinţă duplex P+M cu structură hibridă

de Georgiana Teodorescu    |    30 Ian 2010   •   00:00
Locuinţă duplex P+M cu structură hibridă

Locuinţa prezentată este o casa de vacanţă, de dimensiuni medii P+Mansardă, pe structură hibridă; parterul este pe zidărie portantă, iar mansarda pe structură de lemn în sistem Framing.

Este amplasată în comuna Băiculeşti - judeţ Argeş pe un lot f. generos în directă legură cu o livadă de pomi fructiferi şi o grădină de zarzavat.
S.construit = 91,72 mp, S. desfăşurat =191,00 mp, S. locuibil = 90,30 mp / 5 camere

TRADIŢIE ŞI STIL
Arcuirea faţadei şi volumetria clădirii încearcă să regăsească tradiţia şi specificul arhitecturii americane, regăsită în bună parte şi în arhitectura populară romănească tradiţională. Tratarea faţadei este simplă şi elegantă, cu ancadramente la uşi şi ferestre, cu planuri curate în culori calde, naturale.

DETALII TEHNICE
Pentru diminuarea preţului construcţiei, precum şi o mai bună comportare la cutremur, structura casei, parter şi mansardă, este mixtă şi anume: parterul are structură din zidărie portantă de cărămidă tip GVP cu sâmburi, planşee şi grizi de b.a., iar mansarda este de lemn (panouri) în sistem Framing. Mansarda de lemn poate fi executată de o firmă specializată. Pereţii vor fi placaţi pe ambele părţi cu plăci "OSB", cu izolaţie din vată minerală şi folie antivapori.

Lemnul folosit la structura este din răşinoase (brad, molid), tratat atât ignifug cât şi împotriva insectelor şi a ciupercilor xilofage. Este uscat natural şi băgat ulterior în uscătoare performante (procesul de uscare fiind supravegheat computerizat).
Scara P-Etaj poate fi de B.A. sau lemn, iar învelitoarea din şindrilă, ţiglă ceramica sau bardoline bituminoase de diverse culori.

FUNCŢIUNI
După cum se poate observa, livingul de la parter fiind un spaţiu de adunare a familiei, distribuie funcţiunile, atât la pater cât şi la etaj, având înglobat diningul cât şi chicineta (legată printr-un mic bar), legând accesele cu scara, baia, un dormitor şi centrala termică-spălătorie. Terasele acoperite cu lemn sunt generoase, prelungind activitatea în timpul zilei şi seara, dând o notă de relaxare în timpul weekend-urilor şi al vacanţelor.
Termen de execuţie proiect complet: 20-40 zile.

Proiect conceput de Arh. Florin Ţenescu
tel: 074.007.8882; 0722.161.067

×
Subiecte în articol: proiect de casă