x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Locuinţă unifamilială concepută pe principii economice

Locuinţă unifamilială concepută pe principii economice

de Georgiana Teodorescu    |    10 Dec 2010   •   21:39
Locuinţă unifamilială concepută pe principii economice

Proiectul prezentat astăzi constituie exemplul cel mai real de casă pe pământ proiectată şi ridicată cu costuri minime. Gândită pentru o parcelă de 250 mp din zona Otopeni, construcţia are o amprentă la sol de numai 65 mp. Desfăşurarea tuturor funcţiunilor necesare pe cele două niveluri, parter şi etaj, se face logic şi fluent pe cei 110 mp utili disponibili. Din planuri se citeşte clar că aceste suprafeţe reduse nu obligă la renunţarea la confortul necesar vieţii contemporane, zonele de zi şi de noapte fiind organizate pe formula clasică: parterul cu living, dining, bucătărie şi grup sanitar şi etajul cu dormitoare deservite de băi şi spaţii de dresinguri. Accesul în locuinţă se face prin două puncte, unul pe faţada principală şi unul pe cea secundară, ambele marcate de pergole ca elemente de accent şi de ancorare armonioasă a construcţiei pe lot. Pergola din spate marchează o zonă de living prelungită astfel către terasă. Amplasarea locului de luat masa într-un bovindow personalizează volumetria, dându-i accente nobile.

Întreaga structură a casei este propusă a fi din lemn în sistem balloon frame, cu panouri prefabricate placate cu OSB, termosistem şi vată minerală la interior. Acoperişul va fi din tablă Gerard, iar pentru o izolare perfectă s-a propus torcretarea şarpantei cu poliuretan.

Dincolo de volumetria generală, atât aspectul interior, cât şi cel exterior depind în mare măsură de materialele de finisare care vor fi pe cât posibil naturale.

Proiect conceput de arhitect Andrei Dosza, tel.: 0788.466.455.

×
Subiecte în articol: casa proiect de casă