x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Locuinţă unifamilială cu suprafaţă desfăşurată de 325mp

Locuinţă unifamilială cu suprafaţă desfăşurată de 325mp

de Georgiana Teodorescu    |    31 Oct 2009   •   00:00
Locuinţă unifamilială cu suprafaţă desfăşurată de 325mp

Locuinţa prezentată este destinată unei familii de trei-patru persoane. Este o locuinţă izolată, cu regimul de înălţime parter, etaj şi mansardă, comodă şi decentă, dispunând de toate facilităţile necesare unei vieţi reuşite şi comode.



Terenul pe care se va construi clădirea va trebui să aibă o suprafaţă destul de generoasă (cca. 500 mp) şi poate fi găsit atât în zonele urbane, cât şi în suburbii şi zona rurală.

Spaţial, locuinţa este concepută desfăşurată pe două nivele principale - parter şi etaj şi un nivel secundar - mansardă, parterul fiind destinat zonei de zi, etajul - zonei de odihnă, iar mansarda pentru spaţii tehnice şi activităţi de relaxare.

ORGANIZAREA SPAŢIILOR INTERIOARE
Accesul la parter se face prin intermediul unui vestibul într-un hol de distribuţie al casei de unde avem acces în living-room-ul cu suprafaţă de cca. 38 mp, în faţă găsim scara de acces la etaj, apoi bucătăria şi un birou. Zona bucătăriei şi locului de luat masa sunt "înălţate" cu trei trepte, realizându-se o separaţie vizuală faţă de living-room. Spaţiul de zi de la parter are spre curte un ecran mare de sticlă, spectaculos, asigurând legătura vizuală cu exteriorul şi accesul pe o terasă cu dimensiuni mari. Legătura dintre bucătărie şi locul de luat masa este directă, bucătăria având şi un acces direct pe terasă.

ETAJUL ŞI MANSARDA
Etajul se formează spaţial pe suprafaţa construită a parterului. Nivelul este compus din trei dormitoare cu suprafeţe generoase, poziţionate peste spaţiile parterului - fiecare din ele având camere de baie proprii şi locuri de depozitare, dressing-uri. Mansarda este retrasă faţă de restul volumului, făcând loc unei terase generoase. În mansardă sunt adăpostite spaţiul tehnic, un grup sanitar, precum şi un spaţiu generos pentru activităţi diverse, hobby, dormitor rezervă, gym etc.


Către arhitecţi
Jurnalul Naţional, prin suplimentul Jurnalul casei, vine în sprijinul arhitecţilor prin rubrica "Proiect de casă", în care îi invităm să îşi prezinte propunerile. Astfel, proiectele pot apărea în acest format în paginile suplimentului. Pentru detalii ne puteţi scrie la adresa de e-mail georgiana.teodorescu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: proiect de casă