x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Locuinţă unifamilială modernă în suburbiile Bucureştiului

Locuinţă unifamilială modernă în suburbiile Bucureştiului

de Georgiana Teodorescu    |    25 Iul 2009   •   00:00
Locuinţă unifamilială modernă în suburbiile Bucureştiului

Casă concepută pentru o familie de tineri activi, pentru care spaţiul alocat relaxării este la fel de important ca cel alocat funcţiunilor indispensabile vieţii cotidiene

Imobilul prezentat astăzi se construieşte într-o zonă liniştită dintr-o comună aflată în apropierea Capitalei, pe un teren relativ mare, de circa 1.000 mp, integrată într-un fond construit format din locuinţe individuale de mici dimensiuni, regim de înălţime parter plus un nivel.
Clădirea este legată în propunerea arhitecţilor de o piscină acoperită.

ORGANIZAREA SPAŢIILOR
Parterul, cu o suprafaţă de 184 mp, va adăposti în imediata apropiere a intrării, un mic apartament cu două camere destinat oaspeţilor; restul spaţiului este alocat zonei de zi a casei, respectiv, living-room, bucătărie, sufragerie, toate legate prin intermediul unui hol - seră, peste care este ancorată scara de acces la etaj.

Etajul este mai mic şi retras faţă de parter, lăsând loc unei terase generoase. El organizează zona de noapte, cu dormitoare în număr de trei, cel matrimonial având în imediata apropiere şi un desssing de mari dimensiuni.
Fiecare dormitor are baia sa proprie. Tot la etaj mai este prevăzută o cameră tehnică ce adăposteşte centrala termică şi spălătoria-uscătorie.
Ca un centru de interes al locuinţei, piscina acoperită va fi dotată cu toate instalaţiile tehnologice necesare: filtrarea apei, dezumidificatoare etc.

Ea are dimensiuni relativ mari, circa 120 mp, permiţând mai multe tipuri de activităţi sportive: înot, fitness, gym etc. Legătura între acest spaţiu şi casă se face cu ajutorul unei galerii din sticlă, cu acces direct din living-room.
Terasa este comună pentru zona de zi şi cea de relaxare, ceea ce constituie un avantaj în anotimpul cald.
Accesul în imobil se face pe faţada principală.

Termoizolaţia se va face cu 8 cm polistiren termoizolant de faţadă. S-au propus, de asemenea, vopsitorii de faţadă superlavabile, placaje piatră, pavaje cu gresie antiderapantă, balustrade oţel eloxat etc.
La interior s-au prevăzut vopsitorii superlavabile, parchet, gresie, pietre naturale, balustrade metalice inox etc. Dincolo de imaginea neutră a acestor finisaje, amenajările interioare se vor personaliza prin lumini arhitecturale de mare efect
• suprafaţa parter - 182 mp
• suprafaţa etaj - 143,80 mp
• suprafaţa piscină - 118,40 mp
• suprafaţa totală
• casă - 325,80 mp
Proiect conceput de arhitect Bogdan E. Bobic şi arhitect Vlad Georgescu
www.virginiadesign.ro
virginiadesign@rdslink.ro

 

Către arhitecţi
Jurnalul Naţional, prin suplimentul Jurnalul casei, vine în sprijinul arhitecţilor prin rubrica "Proiect de casă", în care îi invităm să îşi prezinte propunerile. Astfel, proiectele pot apărea în acest format în paginile suplimentului. Pentru detalii ne puteţi scrie la adresa de e-mail georgiana.teodorescu@ jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: proiect de casă