x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Marea bataie de joc

Marea bataie de joc

18 Mai 2005   •   00:00

O vizita la Construct Expo 2005 este o experienta. Daca nu ati fost acolo, insa ati fi interesati sa cunoasteti parerea organizatorului, Romexpo, atunci ati afla ca manifestarea a fost o reusita.

Daca ne intrebati pe noi, care ne-am pus sanatatea in pericol, alaturi de alte cateva mii de vizitatori, v-am spune ca ne-am simtit la fel de umiliti ca pe vremea cand la macelarie se baga carne, dar se termina exact in momentul in care ajungeam in fata corpolentei vanzatoare. Ca sa intelegeti exact ce am trait in interiorul acestui Mega Camin Cultural bun la toate, de la organizarea de revelioane pana la cea de targuri internationale, o sa incercam sa va povestim cum a decurs vizita noastra acolo.

12.00 Intram in incinta, unde ne intampina cu un zambet larg mai multe fete dragute, care ne ofera un manunchi de pliante. Unul dintre colegii mei pare a nu se satura a le privi, dar face o grimasa atunci cand le vede pantofii plini de praf. Un pic mai tarziu aveam sa intelegem ca nu asa plecasera de acasa.

12.05 Coboram treptele si incepem sa admiram standurile expozantilor. Dupa cateva zeci de metri, ne dam seama ca am pierdut o colega. O zarim un pic mai in spate, adunandu- si ravasita obiectele care-i sarisera din poseta in momentul in care a cazut, tocul pantofilor agatandu-se in una din gaurile carpei pe care organizatorii o numesc pretentios "mocheta". Incercam sa uitam incidentul si ne continuam excursia.

12.45 In fata unui stand, doi tineri imbracati la patru ace se straduiesc sa lipeasca doua bucati din aceeasi mocheta cu o banda adeziva. Se scuza jenati ca au blocat drumul vizitatorilor, dar probabil ca organizatorilor li s-a parut ca, pentru miile de euro incasate de la fiecare expozant, nu e cazul sa asigure si conditii decente. Cei doi incearca sa netezeasca bucatile mototolite si, in timp ce trag de ele, un nor de praf ne baga pe toti in ceata. Aha, deci fetele de la intrare, cu pantofii lor necuratati, chiar nu au nici o vina!

13.15 Urcam la primul nivel, unde traim aceleasi senzatii dezagreabile. Standuri amenajate placut, care incearca sa-ti distraga atentia de la tevile ruginite si cablurile aruncate parca special in toate partile, doar-doar si-o frange cineva gatul! In apropierea toaletei, un cearceaf sifonat spanzurat de o teava, pe post de cortina, se straduia sa ascunda privirii mai multe zeci de mucuri de tigari, care zaceau direct pe ciment.

14.00 Decidem sa parasim incinta, satui de mirosul de mucegai si peretii murdari. Fara sa vrem, ne ridicam privirile si observam siragurile de beculete multicolore ramase de la revelion si care asteapta urmatoarea "paranghelie".

Aerul curat de afara nu e nici el chiar asa de pur, caci vantul aduce din toate partile mirosurile grele de mici si carnati la gratar.

Luam tramvaiul doua statii, pentru a ajunge la locul unde am putut parca (in ciuda faptului ca Romexpo promite in fiecare an ca va rezolva problema acestor spatii, nu s-a facut nimic nici in acest sens) si plecam cu speranta ca banii incasati anul acesta de la expozanti vor fi folositi de organizatori si pentru a igieniza incinta si a imbunatati calitatea serviciilor.

Credeti ca va fi asa? Daca lucrurile pot functiona si in acest mod, de ce s-ar schimba ceva?

Luminita Ioan
×