x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Materiale accesibile pentru acoperiri

Materiale accesibile pentru acoperiri

de Adela Parvu    |    19 Sep 2009   •   00:00
Materiale accesibile pentru acoperiri
Sursa foto: /Gutta

DOMENII DE UTILIZARE MULTIPLE, COSTURI ACCEPTABILE Denumirea lor tehnică poate nu spune mare lucru: plăci celulare din policarbonat. Calităţile excepţionale au impus acest material ca o soluţie ideală pentru diverse zone ce trebuie acoperite, în extensia ori în imediata apropiere a casei. Se livrează sub forma unor panouri uşor de manevrat şi care pot fi montate fără a avea o pregătire specială. Sunt ideale pentru acoperirea teraselor, a extensiilor închise, a serelor de iarnă, a pergolelor.



PERFORMANŢE TEHNICE
Cele două categorii principale de plăci celulare policarbonate sunt Guttagliss şi Guttacryl. Ambele sunt extrem de rezistente la şocuri mecanice (se comportă remarcabil sub grindină), lasă să treacă lumina solară, dar sunt afectate de razele UV, sunt strălucitoare şi transparente. Au greutate specifică redusă, aşa încât nu afectează structura de rezistenţă pe care sunt montate. Se instalează fie cu sisteme de prindere mecanice, fie cu adezivi speciali. Guttacrylul poate fi utilizat şi la partiţionări ale spaţiului, prin construcţia unor pereţi dubli eficienţi şi foarte spectaculoşi. Toate firmele producătoare oferă o garanţie de zece ani, înlocuirea panourilor după trecerea acestei perioade fiind rapidă şi simplă.

FOLII ŞI PRELATE

Gama acestui tip de produse cuprinde şi materiale speciale, cum sunt foliile, prelatele sau materiale pentru grădină. Guttafol este destinată protecţiei contra vaporilor de apă, cu utilizări la orice tip de acoperiş, izolat sau nu, ventilat sau nu, cu sau fără astereală. Folia protejează izolaţia termică contra infiltraţiilor de apă sau a vânturilor foarte puternice. Guttaplane sunt prelate ţesute, cu armătură. Din gama Guttagarden am reţinut pavelele ecologice, fabricate din polipropilenă reciclată, destinate aleilor pietonale sau auto. Foarte utile şi butoaiele pentru colectarea apei pluviale, utilizablile în orice tip de grădină rurală sau urbană.

Plăcile celulare policarbonate îşi găsesc utilitatea şi în lucrări mai complexe, cum ar fi crearea unor pereţi despărţitori la interiorul casei, închiderea şi acoperirea garajelor sau protecţia pergolelor pe structură din lemn. Pe lângă rezistenţa remarcabilă la agresiuni mecanice şi la bombardamentul razelor solare, aceste plăci sunt suficient de aspectuoase, perfect transparente, dar mai ales aduc un raport ideal între calitate şi preţul de achiziţionare şi montaj

×
Subiecte în articol: dialog constructiv