x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Materialele reciclabile fac casă bună cu designul actual

Materialele reciclabile fac casă bună cu designul actual

de Maria Enadie    |    26 Sep 2009   •   00:00
Materialele reciclabile fac casă bună cu designul actual

OBIECTELE DIN HÂRTIE SAU CARTON SUNT TOT MAI INTERESANTE Atitudinea eco a prins întreaga lume a designului interior. Se caută modalităţi de a produce cât mai economic, dar şi ecologic diverse piese de mobilier sau decoraţiuni.



De aceea, multe materiale nebăgate în seamă în mod tradiţional au devenit foarte trendy. Designerii au dat forme şi funcţionalităţi ingenioase, adesea surprinzătoare unor materii prime considerate banale sau chiar deşeurilor. Astfel a ajuns hârtia şi cartonul să aibă parte de o atenţie deosebită din partea celor mai creative minţi din domeniu. O suită întreagă de accesorii sunt făcute din hârtie, dar mai nou au apărut şi piese de mobilier din carton, realizate în cele mai năstruşnice moduri.

HĂRTIA ESTE PRACTICĂ ŞI IEFTINĂ
Pe lângă calităţile eco ale hârtiei reciclabile, un punct important este faptul că este ieftină şi la îndemână, uşor de fabricat şi oferă o infinitate de posibilităţi de finisare şi ornamentare. Iată câteva exemple de obiecte uzuale care sunt sau pot fi din hârtie: abajururile de la corpurile de iluminat, accesoriile destinate papetăriei (dosare, cutii etc.), cutii de depozitare mai mari sau mai mici, tapetul, plisee pentru ferestre, paravane de tip japonez, lucrări pentru decorarea pereţilor, vase pentru bucătărie etc.

×
Subiecte în articol: cumparaturi