x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Mobilierul multifuncţional

Mobilierul multifuncţional

de Maria Enadie    |    06 Iun 2009   •   00:00
Mobilierul multifuncţional

În marile oraşe, dar nu numai, problema spaţiului este una cât se poate de actuală şi acută. Majoritatea oamenilor se confruntă cu realitatea de a locui în spaţii prea mici pentru nevoile lor datorită aglomeraţiei, a preţului foarte mare pe metru pătrat al unei locuinţe, a adaptării la viaţa contemporană a unor clădiri vechi, făcute după alte standarde.

Aceasta este una din principalele provocări ale designul modern - să inventeze obiecte ingenioase, care să ocupe cât mai puţin spaţiu şi să servească câtor mai multe funcţii.

MOBILIERUL "2 ÎN 1"
Astfel a apărut mobilierul multifuncţional, de tip "2 în 1", mobilierul modular, rabatabil, pliant, extensibil etc. Toate acestea sunt soluţii pentru a economisi spaţiul din casă ocupat de mobilă, astfel încât să rămână cât mai mult spaţiu activ - pentru circulaţie, pentru diverse activităţi.

Conceptul acesta este foarte vechi. La casele ţărăneşti vezi banca cu ladă - pe care se putea sta, în ea se depozitau diverse obiecte, iar atunci când venea un oaspete, pe bancă se punea o pătură şi i se pregătea locul de dormit.

Piesele de mobilier multifuncţionale sunt de obicei foarte moderne, mai complicate, aplicând tot felul de noutăţi tehnice - de aceea sunt mai scumpe decât un obiect obişnuit. Dar acest lucru este firesc, având în vedere faptul că ţine locul la două (sau mai multe) piese distincte.

 

- Tăblie de pat ODDA de la IKEA (97x30xH100 cm, din PAL) cu două rafturi şi un spaţiu de depozitare generos, ascuns, culisant, pe rotile - costă 325 lei;

- La Vip Bebé găseşti o comodă cu sertare, cu blat pentru înfăşat, iar sub blat se află cădiţa pentru îmbăiere. Astfel, toate piesele necesare îngrijirii copilului sunt la un loc, foarte comod pentru mămică. Când bebeluşul creşte, se îndepărtează salteluţa pentru înfăşat, se scoate cădiţa, comoda putând fi folosită în continuare. Costă 1.450 lei;

- Kombi Lux, de la Baby Design: modul cu pat de bebeluş, spaţiu de depozitare cu sertare, şi blat de înfăşat. Toată camera copilului încape practic în 177x78xH100 cm. Modulul se transformă într-un pat de junior cu sertare şi o comodă separată (75x63xH 73cm). În funcţie de finisaj, modulul costă 1.350-1.750 lei.

- Suport pentru CD-uri de la Akt Decor, din metal şi lemn de stejar - 295 lei. Este un obiect decorativ deosebit de frumos, care poate "adăposti" un număr mare de CD-uri;

- Cel mai uzual obiect multifuncţional este canapeaua extensibilă, fie că e vorba de cea de living, care se extinde rar, sau de cea de uz frecvent, precum canapeaua Clara, de la Mobexpert (200xH90 cm, tapiţerie din stofă) - 1990 lei;

- Suport pentru haine Valet, cu umeraş, sertare şi bară, de la Akt Decor. Este din lemn de brad şi costă 499 lei;

- Panou textil decorativ unicat, realizat manual, design CareCutare - 740 lei. Poate fi folosit ca draperie, ca paravan, pentru separarea a două spaţii etc. Este disponibil la comandă, pe dimensiunile şi culorile dorite.

×
Subiecte în articol: cumparaturi