x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Nostalgie interbelica - amintiri din "Micul Paris"

Nostalgie interbelica - amintiri din "Micul Paris"

28 Apr 2005   •   00:00

Nostalgie interbelica / Juridic, Financiar, Imobiliare / Vitraliul / Contrast ambiental / Locul de luat masa / Decor pascal / Tunderea de primavara a tufelor si a gardului viu / Colt de Rai / Kalanchoe - flori delicate si colorate

  • JURNALUL DE CASA, GRADINA SI TERENURI
  • UN SUPLIMENT IN FIECARE ZI
    Editie
    Ed. Colectie
    Jurnalul
    Sanatate
    Jurnalul
    Gastronomie
    Jurnalul
    Cumparaturi
    Supliment
    TV
    Jurnalul
    Casa
    SUMAR

    Parfumul cutumei


  • de LUMINITA IOAN

  • Zambetul naturii primavaratice a venit insotit, pentru multi dintre noi, de clocotul transformarilor ce au loc in locuintele proprii. Asemenea lucrari de anvergura au ca punct final (sau, cel putin, asa se doreste) satisfactia amenajarii la care s-a visat, insa, pana acolo, ramane de parcurs o perioada plina de consum de energie fizica, dar mai ales psihica. Nu intamplator prietenii ne ureaza in astfel de momente "nervi de otel", nu-i asa?

    Daca va aflati in plin proces de construire sau decorare a casei, iar Sarbatorile pascale va surprind cu molozul in mijlocul locuintei, nu intrati in panica, nu este cel mai rau lucru care vi se poate intampla! Lasati totul in stadiul in care se afla si bucurat i-va din plin de cea mai importanta sarbatoare a crestinatatii! In fond, poate fi ceva mai frumos si mai linistitor decat decorarea mesei pascale? E una dintre din ce in ce mai rarele ocazii cand ne amintim de cutumele care, chiar fara sa ne dam seama, ne bucura atat de mult sufletul! Imaginati-va un aranjament cu fata de masa si cu stergare lucrate manual, cu tacamuri, farfurii si cani pictate in motive populare, cu un castron de lemn plin cu oua rosii si un sfesnic din ceramica sustinand o lumanare ce imprastie pretutindeni lumina Invierii Domnului! Si dupa ce ati terminat decorarea ei (acest numar al suplimentului si revista Ideal Decor va ofera cateva sugestii in acest sens), invitati la masa familia si prietenii, fara a va gandi ca peretii nu sunt finisati, iar pardoseala nu a fost inca montata. Veti vedea ca veti trai momente magice, o secventa de basm in care urarea "Hristos a inviat!" si raspunsul "Adevarat a inviat!" va vor imbogati spiritual si va vor umple din nou de energie pozitiva. Sarbatori fericite!
    ×