x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa O anexă multifuncţională pentru casa şi grădina ta

O anexă multifuncţională pentru casa şi grădina ta

de Adela Parvu    |    25 Apr 2009   •   00:00
O anexă multifuncţională pentru casa şi grădina ta
Sursa foto: /Holzprofil

Înainte de a intra în subiectul propriu-zis vreau să avertizez cititorul că pentru construcţia anexă pe care o promovăm este nevoie să obţineţi toate autorizaţiile legale.



Dacă ridicaţi căsuţa fără a deţine aceste autorizaţii riscaţi o amendă usturătoare şi sancţiunea cu demolarea. C-aşa-i legea pe la noi... Este recomandabil să aşezaţi fundaţia viitoarei construcţii undeva, într-un colţ mai retras al curţii sau grădinii pentru a asigura un grad de discreţie activităţilor din interiorul şi din jurul acesteia.

Construcţia trebuie să poată fi utilizată pentru o diversitate de scopuri. Astfel, ea va fi un spaţiu de depozitare ideal pentru toate sculele şi uneltele necesare în orice gospodărie. Tot aici puteţi păstra obiectele pe care le utilizaţi rar, puteţi adăposti pentru o vreme obiecte de mobilier asupra cărora nu s-a luat încă o decizie de folosire sau de renunţare.

Căsuţa este ideală şi pentru depozitarea mobilierului uşor, eventual pliant, destinat grădinii. Familiile care au copii de vârstă şcolară pot organiza un mic loc de joacă (cu toate precauţiunile necesare) pentru zilele cu vreme urâtă. Şi adulţii pot avea aici un loc unde se pot retrage dacă au nevoie de un ceas de linişte şi concentrare, departe de agitaţia din casă.

MATERIALE, CULORI
Soluţia constructivă ideală este aceea pe structuri uşoare (grinzi şi panouri din lemn). Costă puţin, se ridică repede şi, la nevoie, poate şi uşor recompartimentată. Atenţie la izolarea perfectă a pereţilor şi a acoperişului, precum şi la toate măsurile de securitate împotriva incendiilor!

La interior, dar mai cu seamă la exterior, alegeţi finisaje în culori vii, care să dea o senzaţie de bună dispoziţie oricărui utilizator sau chiar privitorilor veniţi în vizită. Evitaţi aglomerarea spaţiului interior şi organizaţi perfect zonele de depozitare, folosind la maxim verticalele.

×
Subiecte în articol: dialog constructiv