x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Oaza verde din casa

Oaza verde din casa

06 Mai 2005   •   00:00

Exista o solutie pentru a ne bucura tot timpul de frumusetea plantelor si de parfumul florilor: peisagistica de interior. Specialistii in acest domeniu pot face minuni in acest sens.

Tufisuri, arbusti, straturi de flori, un curs de apa artificial, toate acestea se numara, veti spune, printre darurile pe care doar anotimpul cald ni le poate oferi. Peisagistica de interior poate prelungi insa aceste bucurii pe durata intregului an. Imaginati-va doar o clipa: afara e furtuna, sau poate ninge, iar voi va aflati acasa, instalati confortabil la caldura, in mijlocul unui mic paradis vegetal, unde vara nu cunoaste sfarsit! Ce poate fi mai placut? Propria ta oaza verde in mijlocul casei, aflata la indemana oricand ti-ai dori un moment de relaxare, o cina romantica sau o conversatie intre prieteni…

Ce este peisagistica de interior?

Este solutia de amenajare ce va ofera deliciile unei gradini mereu verzi in propria locuinta sau firma. Se poate realiza prin decorarea unei incaperi cu jardiniere fixe sau mobile pentru diverse specii de plante naturale, unele chiar exotice, la care se pot adauga chiar aranjamente din flori taiate si mici cursuri de apa, cascade sau fantani arteziene.

Se pot concepe chiar si "gradini mobile", cu uriase jardiniere pe roti, avand nu doar avantajul de a putea fi mutate dintr-o camera in alta sau scoase vara pe terasa, ci si de a putea fi recompuse periodic, evitandu-se astfel monotonia ambiantei.

De ce anume avem nevoie?

Peisagistica de interior nu se poate concepe fara specialisti, caci sunt necesare cunostinte de botanica, horticultura si design floral, precum si multa imaginatie. Mai trebuie apoi sa se tina seama de luminozitatea incaperii, posibilitatile de aerisire, de construct ia si culoarea mobilierului, de finisajele si decoratiunile interioare deja existente. Doar dupa evaluarea tuturor factorilor pot fi alese plantele ce vor intra in compozitia "peisajului", caci peisagistica de interior este in egala masura stiinta si arta.

Pe de alta parte, o lucrare de peisagistica interioara va avea nevoie de servicii de intretinere specializate, pentru care este de preferat a se adresa aceleiasi firme care a realizat amenajarea respectiva. Aceasta pentru ca nimeni nu este mai in masura decat specialistii care au creat-o sa stie tot ce trebuie facut pentru ca ea sa arate mereu splendid.

Cand trebuie sa apelati la specialisti? Ideal este ca in timpul fazei de proiect a casei sau al sediului sa apelati la arhitectii peisagisti. Si asta pentru ca, pe langa estetica, ei trebuie sa conceapa un sistem intreg care sa regleze temperatura, umiditatea si modul de irigare. Exista o parte de inginerie care trebuie conceputa in ansamblul instalatiilor ce asigura functionalitatea casei sau a cladirii.

In concluzie, peisagistica de interior constituie exact acel "tocco finale" de care locuinta sau sediul firmei tale ar putea avea nevoie pentru a te ajuta sa fii mereu in forma, sa-ti reincarci bateriile ori de cate ori simti nevoia!

Gabriela Popescu

Iata cateva site-uri pe care le puteti vizita pentru informatii suplimentare:
  • www.spectraflowers.go.ro
  • www.gardens.ro
  • www.hollandiagreen.ro
  • www.casaverde.ro
  • ×