x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa (P) Casa ta a devenit neîncăpătoare și te-ai săturat de dezordine? Acestea sunt trucurile ce te salvează imediat!

(P) Casa ta a devenit neîncăpătoare și te-ai săturat de dezordine? Acestea sunt trucurile ce te salvează imediat!

22 Feb 2018   •   17:45
(P) Casa ta a devenit neîncăpătoare și te-ai săturat de dezordine?  Acestea sunt trucurile ce te salvează imediat!

Lipsa de spațiu în locuință este o problemă cu care ne confruntăm toți, cel puțin o dată în viață. Dacă te-ai săturat de această situație, atunci iată câteva sfaturi utile prin care îți poți oferi o casă mai organizată și mai spațioasă!

Primul și cel mai important lucru este să te gândești serios la o curățenie generală. Decide atent ce obiecte îți trebuie cu adevărat și care sunt lucrurile de care te poți descotorosi (haine pe care nu le mai porți, electrocasnice stricate pe care nu apuci niciodată să le repari etc). Obiectele noi aduc energii noi și un tonus mult mai bun!

Cu siguranță ai pe birou, pe mobilă și pe rafturi tot felul de obiecte, amintiri și suveniruri, de care te lovești zilnic. Cu cât sunt mai multe, cu atât curățenia va deveni un calvar, fiindcă va trebui să ștergi de praf fiecare obiect în parte (vase, obiecte ceramice, rame foto, cadouri și suveniruri, obiecte decorative ce nu îți mai plac la fel de mult etc). Scapă de această grijă și depozitează totul în cutii de metal, plastic sau carton. Astfel, nu doar că vei scăpa de grija curățării lor, dar le vei păstra mai bine și casa ta va arăta mult mai ordonată și mai spațioasă. Multele obiecte așezate peste tot la voia întâmplării dau senzația de aglomerare și efectul este un tonus scăzut și o senzație de încărcare.

Odată ce ai terminat cu acești pași vine etapa de curățenie. Ți-ar plăcea să ai o mini mașină de spălat rufe, ce arată mai degrabă a robot de bucătărie decât a electrocasnic mare și voluminos? Se folosește extrem de simplu și poate fi pusă oriunde, chiar și pe marginea chiuvetei!

Și fiindcă rufele spălate trebuie uscate, uită de vechiul obicei în care foloseai uscătoare metalice și orice calorifer liber din casă! Folosind un uscător electric Dri Buddi Air vei putea să porți hainele în doar 30 de minute de la spălare! Simplu, rapid și eficient, iar casa ta nu va mai fi plină de umerașe atârnate peste tot!

Călcatul rufelor este o altă necesitate în viața de zi cu zi. Câți dintre noi nu am folosit o masă de călcat sau o improvizație de moment, netezind hainele pe canapea sau pe masa din sufragerie? Uită de aceste chinuri cu fierul de călcat pe orizontală, dar și pe verticală! Poți netezi hainele direct pe umeraș, fără să ai nevoie de mult spațiu.

                Orice spațiu din locuință este prețios, așa că folosește trucurile de mai sus ca să te bucuri de o casă mai ordonată și mai încăpătoare! Uneori, micile schimbări îți pot da senzația că locuința ta este ca nouă și astfel, tu vei avea un tonus mult mai bun.

 

Sursa foto: pexels.com

×