x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Panouri decorative cu funcţii multiple

Panouri decorative cu funcţii multiple

de Georgiana Teodorescu    |    26 Noi 2010   •   21:45
Panouri decorative cu funcţii multiple

Simplitatea, modularitatea, exploatarea facilă şi flexibilitatea sunt caracteristicile ce definesc elementele componente ale stilului modern.

Deşi nu este foarte popular la noi, am ales astăzi să prezentăm un sistem de panouri textile cu aspect decorativ şi mai multe variante de întrebuinţare. Una dintre ele este aceea de sistem de umbrire, ca o soluţie de mijloc între jaluzele şi draperii. Materialul elegant şi decorativ de draperie şi sistemul facil de manevrare caracteristic jaluzelelor transformă aceste panouri într-o soluţie extrem de convenabilă pentru orice tip de amenajare.

Un alt rol ce i se poate atribui sistemului este acela de unealtă de compartimentare a spaţiilor cu utilităţi diferite. Separările astfel obţinute pot fi provizorii, complet opace sau semitransparente, de culori neutre sau cu imprimeuri cu rol decorativ de impact. În ambele cazuri, o caracteristică importantă face ca el să fie singura soluţie de umbrire sau compartimentare pe curb. Flexibilitatea şinelor de prindere permite adaptarea lui pe orice formă se doreşte, până la curburi cu rază de 15 cm. Ca şi la sistemele clasice, acţionarea se poate face manual sau electric cu telecomamdă sau întrerupător, într-o mişcare extrem de silenţioasă.

Variantele de textură şi culoare sunt multiple şi procedeul de montare extrem de facil.

Silent Gliss este firma britanică care le produce şi care are ca specializare detalierea şi eficientizarea accesoriilor decorative pentru ferestre.

×
Subiecte în articol: casa idei pentru casa ta