x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Pardoseli modulare din lemn pentru exterior

Pardoseli modulare din lemn pentru exterior

06 Mai 2005   •   00:00

Mai putin cunoscute la noi, pardoselile modulare din lemn sunt o solutie exceptionala pentru realizarea de alei, terase sau balcoane. Si nu numai. Aplicatiile lor sunt practic nelimitate, putand fi folosite si pentru renovarea sau acoperirea rapida a unor suprafete vechi ori inestetice.

Tehnologie inovatoare

Unele dintre cele mai calitative placi modulare din lemn masiv sunt fabricate in Italia. Dintre acestea, cele care poarta marca Hortus se remarca prin tehnologia inovatoare de productie, datorita careia se poate obtine o pardoseala deosebita din punct de vedere estetic, sanatoasa, dar si rezistenta in timp. Placile din lemn sunt premontate pe un sasiu din otel inoxidabil, imbracat in masa plastica. Acest sasiu asigura atat legatura dintre moduli, cat si drenarea apei de ploaie sub pardoseala. Placile modulare pot fi montate pe orice suprafata plana, ferma, precum sape din beton, pe nisip si chiar pe iarba.

Aplicatii diverse

O solutie eleganta, usor de materializat, pardoselile modulare au roluri in amenajarile exterioare. Usurinta cu care suprafata se poate asambla recomanda sistemul atat pentru montaje definitive, cat si pentru montaje temporare. Aceste placi se pot depozita foarte usor, atunci cand ele sunt achizitionate pentru evenimente sau ocazii speciale (pot fi folosite pentru realizarea de pardoseli pentru nunti, botezuri organizate in aer liber sau chiar pentru standuri de expozitii ori magazine de prezentare).

Acest sistem este cautat insa de cei ce doresc o finisare rapida si estetica a suprafetelor din jurul piscinelor, saunelor, gradinilor, teraselor exterioare, balcoanelor sau chiar pentru bai. Pentru zone umede (din apropierea piscinelor, de exemplu), placile sunt disponibile in versiuni antiderapante, cu striuri, pentru evitarea accidentelor prin alunecare. Oricine poate realiza montarea acestor pardoseli, deoarece ele se imbina precis, repede si usor, ca un joc de puzzle.

Variante de esente si montaj

Aceste placi modulare pot satisface cele mai exigente gusturi, fiind produse din esente lemnoase exotice, de diverse nuante. Cele din marca Hortus sunt disponibile din lemn masiv de teak, iroko sau ipe. Lemnul este tratat cu uleiuri si rasini speciale, pentru a rezista intemperiilor climatice (apa de ploaie, chiar si cea acida) si, deci, a-i asigura viitoarei pardoseli rezistenta si estetica pe o perioada mare de timp. Fiind realizate din lemn masiv, aceste placi capata o patina frumoasa dupa o perioada lunga de folosire.

Placile au dimensiunile de 30x30 cm sau 30x60 cm, iar inaltimea lor poate fi de 3 sau 3,7 cm. Pe langa varietatea asigurata de nuantele esentelor diferite de lemn, din montaj se pot crea diverse modele. La toate calitatile enumerate pana acum trebuie mentionat unul foarte important: aceste pardoseli sunt sanatoase pentru ca sunt fabricate din materiale naturale si sunt flexibile.

O solutie eleganta, inovatoare si rezistenta pentru amenajarile exterioare: pardoseli modulare din lemn masiv.

Material realizat in colaborare cu ArhiSign
Arh. Alexandru Mafteiu
Tel: 410.65.97
Mobil: 0722-357.039
Arhiva ID Proiect
×
Subiecte în articol: lemn pardoseli modulare