x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Plante cu flori pentru balcon

Plante cu flori pentru balcon

de Adela Parvu    |    20 Iun 2009   •   00:00
Plante cu flori pentru balcon
Sursa foto: /Floragard

Pentru a vă bucura toată vara de plante cu flori frumoase, nu este suficient să le udaţi la timp şi să le asiguraţi aportul necesar de aer, adică să le scoateţi pe balcon ori la fereastră. Pentru diferite specii de plante există în magazinele de bricolaj sau în florării o serie de produse dedicate menţinerii pentru mult timp a florilor. Spre exemplu, pământul este foarte important.



El asigură nutrimentele necesare pentru hrănirea plantei, iar el are o compoziţie diferită în funcţie de specie. Aşa că nu întâmplător veţi găsi în magazine pământ pentru trandafiri, muşcate sau crini.

MAI MULTE FLORI
Pe de altă parte, multe plante ajung ca după un timp să nu mai înflorească. Una dintre cauze poate fi şi faptul că planta a fost mutată într-un ghivechi mai mare, iar ea simţindu-se confortabil creşte, dar nu mai înfloreşte. Înflorirea este un semn că planta se simte oarecum ameninţată, iar prin parfumul şi culoarea florilor atrage insectele pentru a se înmulţi. O plantă mutată într-un ghiveci nou va înflori numai după ce rădăcinile vor umple noul recipient.

O altă metodă folosită pentru stimularea înfloririi poate fi însă artificială. Există îngrăşăminte lichide care sunt special create pentru a menţine florile cât mai mult timp şi cât mai strălucitoare. Şi aceste produse sunt făcute pentru specii diferite de plante. Aşa că dacă vreţi să aveţi toată vara flori în ghivece, trebuie să fiţi atenţi şi la pământ, şi îngrăşăminte.

×
Subiecte în articol: mereu verde