x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Ponturi şi soluţii ieftine pentru interioarele cu bugete mici

Ponturi şi soluţii ieftine pentru interioarele cu bugete mici

de Georgiana Teodorescu    |    23 Ian 2010   •   00:00
Ponturi şi soluţii ieftine pentru interioarele cu bugete mici

Tineri la început de viaţă, familii descumpănite de criză sau mici întreprinzători luaţi prin surprindere de oscilările pieţei imobiliare, dedicăm materialul de astăzi tuturor celor care caută să amenajeze locuinţele cu minim de buget.



De la finisaje p~nă la ultimele accesorii de decoraţiuni, pentru toate există soluţii mai ieftine dec~t vă închipuiţi. Ele presupun însă curaj şi deschidere către ideea de a rupe barierele standardului şi de a face totul personalizat.

BAIA
Astfel, o baie se poate îmbrăca doar parţial în ceramică, respectiv pardoseala şi zona din dreptul căzii sau a duşului, suprafeţele de perete rămase libere urm~nd a primi zugrăveala în culorile care vă convin at~t din punct de vedere al gusturilor c~t şi din acela al spaţiului disponibil (spaţiile mici suportă culori deschise care să dea senzaţia de metri pătraţi în plus).

5514-111997-www.photobucket.com.jpg
www.photobucket.com

ZONA DE ZI
Uşile de interior se pot aplica doar acolo unde este strict nevoie, lăs~nd astfel spaţiile zonei de zi să comunice. În cazul acestei zone, alegerea pardoselilor răm~ne totuşi importantă, fiind vorba despre suprafaţa cel mai intens exploatată şi care în caz de deteriorare, necesita un întreg şantier pentru renovare sau schimbare. Aşadar face parte dintre elementele care merită atenţie în defavoarea unora care se pot uşor schimba în timp.
Iată deci un criteriu de împărţire a bugetului disponibil.

PEREŢII
Finisarea pereţilor poate fi simplu rezolvată prin tencuieli clasice bine făcute. Nu înseamnă însă că un interior ieftin nu poate arăta cochet. Pereţii sunt primii care pot primii amprenta personală a celui care va locui în acea casă. Aici manufactura se poate aplica cu curaj în cele mai neaşteptate forme: picturi, colaje, şablonări, compoziţii şi culori inedite, pot transforma interiorul într-o oaza cu un design original.

5514-111995-stockxpertcom_id55708951_jpg_56d5d295a3b0b5e25a655f088ec4a042.jpg
stockxpertcom

MOBILĂ ŞI CORPURILE DE ILUMINAT
Pentru mobilă şi corpuri de iluminat, variantele sunt multiple. Aici se poate face un echilibru între elemente neutre din punct de vedere al esteticii şi confortului şi elemente folosite ca accente sau centre de interes pentru care merită să facem o investiţie mai mare. De exemplu, în funcţie de stilul de amenajare, se pot alege corpuri de iluminat neutre, cu design simplu sau chiar tehnic şi o lustră de tip candelabru într-o zonă principală, unde să se poată vedea din c~t mai multe unghiuri ale spaţiului.

Vă dezvăluim în acest sens un pont: luaţi în calcul şi varianta achiziţionării unor corpuri de iluminat produse în Turcia sau Grecia care copie designul lămpilor consacrate ale firmelor italiene, dar la jumătate de preţ faţă de acestea.
În ceea ce priveşte mobilarea, ponturile înseamnă mai mult dec~t marile magazine cu mobilă ieftină produsă în serie.

MOBILIER CU MICI DEFECTE SAU SECOND HAND
Aici adevăratele c~ştiguri se obţin prin soluţii de care cei mai mulţi dintre noi fug: mobila, zg~riată, lovită sau cu piese lipsă (scoasă de cele mai multe ori la un sfert din preţul iniţial), şi pictată, vopsită manual, sau completată în cele mai ingenioase şi neaşteptate moduri.
Mobila second-hand constituie şi ea o variantă bună de economisire a banilor, cu condiţia ca ea să fie încadrată într-un concept potrivit prin crearea de contraste nou-vechi sau prin refacerea ei într-un mod potrivit interiorului propriu.

5514-111996-www.allkindafurniture.com.jpg
www.allkindafurniture.com

DECOR MAI IEFTIN

Decupaţi din reviste printurile preferate, înrămaţi-le şi împodobiţi pereţii cu ele. Pentru un efect decorativ aparte, important este în acest fel modul în care aceste tablouri sunt dispuse.
Apoi fotografiile de care sunteţi m~ndri, pe care le-aţi surprins în vacanţe, pot să dea foarte bine pe post de elemente decorative, dacă sunt prelucrate cu grijă. Li se pot aplica de exemplu tot felul de efecte de culoare care să se potrivească şi să avantajeze cromatic camera în care sunt dispuse.

La capitolul decoraţiuni, textilele deţin supremaţia. Ele dau tonul amenajării şi sunt extrem de importante. {i pentru ele, ca pentru toate celelalte etape, există soluţii salvatoare. Există depozite de ţesături pentru confecţii care se v~nd la kg la preţuri incredibil de mici. Cu răbdare şi perseverenţă se pot găsi aici textile care să poată fi folosite ca draperii, perne decorative sau cuverturi. Pot fi create colaje ingenioase prin înnobilarea cu elemente precum: broderii, aplicaţii de paiete sau nasturi, dantele, macrameuri, etc.

5514-111998-www.rice.dk.jpg
www.rice.dk

MAI MULT TIMP LA DISPOZIŢIE
Un lucru este clar. Un astfel de proces de amenajare necesită timp şi răbdare pentru un rezultat bun. V~naţi promoţiile, intraţi în magazine în care în mod normal nu aţi intra, uitaţi-vă pe pliantele pe care deobicei le aruncaţi.

×
Subiecte în articol: idei pentru casa ta