x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Pregătiri de sărbătoare

Pregătiri de sărbătoare

de Alina Iancu    |    18 Dec 2010   •   01:00
Pregătiri de sărbătoare

Crăciunul înseamnă zile petrecute alături de familie, bucurie, surprize plăcute, Moşul şi, nu în ultimul rând, bradul împodobit şi decoraţiunile pentru casă. Magazinele abundă de astfel de produse şi este imposibil să nu te simţi copleşit în faţa misiunii de a cumpăra cadouri deosebite şi de a realiza aranjamente care să reflecte cât mai bine propriile idei şi sentimente despre Sărbătorile de iarnă. Dacă ne mai gândim şi la timpul de care avem nevoie pentru a face toate acestea, lucrurile par să se complice deja. Şi cum o mână de ajutor nu strică niciodată, puteţi apela la firme specializate care să vă decoreze locuinţa, să vă împodobească bradul sau să aducă celor mici daruri neaşteptate şi chiar pe Moş Crăciun.

Decoraţiuni de vis cu efort minim
Pe perioada de iarnă, serviciile oferite de firmele specializate în decorarea spaţiilor sunt vaste şi pornesc de la împodobirea bradului până la amenajarea completă a unei locuinţe. Oferta este personalizată în funcţie de gusturile şi de preferinţele clientului, dar, deşi nu există pachete de servicii predefinite, puteţi beneficia de consilierea angajaţilor, cu ajutorul cărora puteţi alege decoraţiunile care vi se potrivesc.

Anul acesta se poartă nuanţele de mov, este afirmaţia celor mai multe dintre persoanele care activează în domeniu. Deşi nu egalează popularitatea movului, se caută şi nuanţe de roşu, auriu, argintiu, verde vibrant sau portocaliu, la care se adaugă sclipici. Cele mai nou apărute decoraţiuni de interior sunt brazii în culori neobişnuite şi îndeosebi cei negri, dar şi figurinele în forme creative.
Pentru exterior, Răzvan Oneaţă - director general Select Events, recomandă, „ca şi noutate, instalaţiile electrice cu leduri, cu o lumină tip «gheaţă» şi culori diferite, începând cu clasicul alb, urmat de albastru, roşu, auriu, multicolor şi mov deschis. Sunt de două ori mai economice şi au o durată de viaţă de până la 250.000 de ore”.

Montajul unui decor complet este de una-două zile şi cuprinde, pe lângă instalaţiile tip ţurţuri pentru streaşina casei, plase de lumini pentru ferestre, instalaţii tip plasă pentru copaci, contur pentru casă sau gard cu furtun luminos, precum şi figurine de exterior: reni electrici cu sau fără sanie, oameni de zăpadă, urşi polari sau Moş Crăciuni gonflabili.

Amenajarea la interior a unei locuinţe durează, în funcţie de firmă şi de aranjamentele alese, de la câteva ore până la o zi. Timpul estimat de Răzvan Oneaţă pentru împodobirea unui brad, crearea coroniţei pentru uşă şi a aranjamentului pentru masă şi plasarea decoraţiunilor şi a candelelor este de minimum şase ore. Pentru lucrări mai complexe, perioada de amenajare se poate extinde până la 12 ore şi implică montarea şi decorarea bradului de Crăciun mai mare de 3,5 m înălţime, ghirlande pentru balustradele interioare şi ferestrele casei, figurine de interior: brăduţi metalici luminoşi, aranjamente de masă cu lumânări, brăduţi naturali de 60-70 cm decoraţi, decorarea şemineului şi coroniţa de uşă.

Preţurile variază şi ele în funcţie de opţiunile fiecărui client, de la câteva sute de lei până la 6.000 de lei.
Vine Moş Crăciun!
Brazii şi decoraţiunile specifice Sărbătorilor de iarnă nu sunt singurele pe care le puteţi obţine apelând la o firmă specializată. La fel de uşor îl puteţi chema şi pe Moş Crăciun. Pentru copii, întâlnirea cu Moşul este unul dintre cele mai emoţionante momente despre care povestesc apoi multe zile în şir şi vor avea cu siguranţă o plăcere deosebită dacă îl vor surprinde chiar atunci când pune cadourile sub brad. Există numeroase firme de unde îl puteţi închiria pe Moş Crăciun, în fiecare zi a lunii decembrie, iar la cele mai multe dintre ele, tariful este perceput la oră.

Reprezentanţii CV Casting, una dintre agenţiile de profil, spun că un Moş trebuie să fie carismatic, vesel, fermăcător, cu mult lipici la copii, cu barba albă şi zâmbet cald. Întruchiparea unui asemenea personaj este un lucru ce necesită precizie, fineţe, dar şi imaginaţie şi emoţie.

Dacă bugetul nu vă permite să îl luaţi acasă pe Moş Crăciun, puteţi să obţineţi o scrisoare de la el pentru cei mici. Echipa ScrisoriDeLaMosCraciun.Com trimite scrisori personalizate de la Moşul pentru toţi copiii. Mesajele sunt personalizate cu numele copilului, vârsta, oraşul în care locuieşte, numele celui mai bun prieten, cadoul pe care îl doreşte, plus un mesaj special din partea părinţilor. Atât scrisoarea, cât şi plicul sunt din hârtie specială, imprimate cu o imagine sugestivă de Crăciun, dar şi cu ştampila şi semnătura Moşului.

×
Subiecte în articol: casa ne-am interesat pentru tine