x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Remedii naturale împotriva căderii părului

Remedii naturale împotriva căderii părului

11 Mar 2019   •   20:10
Remedii naturale împotriva căderii părului
Sursa foto: AND-ONE/Getty Images/iStockphoto

Căderea excesivă a părului este o problemă atât a bărbaţilor cât şi a femeilor, iar cauzele sunt diferite, de la anumite boli ascunse, până la folosirea unor produse cosmetice nepotrivite, care afectează rădăcina firului de păr prin substanţele chimice conţinute.

Tratamentele naturiste împotriva căderii părului au fost dintotdeana de interes, cele mai vechi însemnări de pe vremea Egiptului Antic, atunci când femeile făceau diferite amestecuri din plante, miere şi chiar grăsimi animale pentru a preveni pierderea podoabei capilare. Îţi prezentăm în continuare câteva remedii simple care te vor ajuta să scapi de această problemă.

Sucul de ceapă, usturoi sau ghimbir

Conform datelor unui studiu apărut în revista Dermatology, 20 din 23 de persoane care au aplicat astfel de sucuri naturale pe scalp de două ori pe zi au observat că părul a crescut în doar şase săptămâni iar rezistenţa a crescut semnificativ. Experţii sunt de părere că efectele benefice ale acestui preparat simplu sunt date de puterea extraordinară a flavonoidelor, care au acţiune antiinflamatoare şi favorizează circulaţia sanguină la nivelul scalpului, prevenind astfel subţierea şi ruperea firului de păr.

 

Ardeii uiţi sunt folosiţi atât în industria gastronomică cât şi în cea de beauty. Capsaicina este substanţa care dă iuţeală acestor ardei şi care,  potrivit studiilor, ar stimula creşterea părului. Puteţi încerca să luaţi suplimente pe bază de capsaicină să mâncaţi mai mulţi ardei iuţi, sau puteţi prepara o loţiune din seminţe de ardei iute pisate şi amestecate cu ulei de măsline.

 

Salvia, rozmarinul şi aloe vera

Salvia îndeseşte părul iar rozmarinul şi aloe vera stimulează creşterea acestuia. Le puteţi folosi sub formă de infuzie, pe care să o aplicaţi prin masaj pe pielea scalpului, sau sub formă de ulei esenţial. La fel de eficient este şi ceaiul verde (bun şi pentru răceală): aplicaţi o infuzie din 2 pliculeţe de ceai la 200 de ml de apă, lăsaţi să acţioneze o oră şi clătiţi cu apă călduţă. Ceaiul verde conţine antioxidanţi care previn căderea părului şi accelerează creşterea firului de păr.

 

Acordă-ţi câteva minute pe zi în care să îţi masezi scalpul cu mişcări blânde. Acest lucru va activa circulaţia sangvină şi va menţine activi foliculii de păr. Pentru un plus de relaxare, foloseşte-ţi degetele îmbibate în câteva picături de ulei de lavandă sau de migdale

×