x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Scări modulare pentru accesul în pod

Scări modulare pentru accesul în pod

de Adela Parvu    |    23 Mai 2009   •   00:00
Scări modulare pentru accesul în pod
Sursa foto: /Dolle

Atunci când mansardarea devine o soluţie pentru a câştiga mai mult spaţiu util într-o casă, accesul la pod trebuie să se facă uşor, rapid şi comod. Dar cum şi la ce preţ?

Chiar dacă construcţia de case nu mai are acelaşi avânt ca anul trecut, renovările şi recompartimentările locuinţelor individuale reprezintă un sector foarte activ. E şi normal, mai ales când în ziua de azi fiecare ban contează, iar când vine vorba despre locuire, asta se traduce în exploatarea la maximum a fiecărui metru pătrat din casă.

 

Fără scară
Sunt multe case în care podul este un spaţiu nefolosit. Şi asta deoarece accesul la el se face greu, iar prezenţa unei scări interioare necesită costuri mari. Ne referim la o scară fixă, care pentru bugetele sugrumate ale multor familii nu reprezintă o soluţie viabilă, în condiţiile în care preţul unei scări de calitate poate ajunge în jurul sumei de 1.000 de euro.

Fiecare casă prezintă particularităţile ei, ceea ce înseamnă că o scară interioară trebuie adaptată necesitărilor şi spaţiului disponibil, deci trebuie realizată pe comandă. Orice produs personalizat costă mai mult decât unul fabricat în serie.

 

Soluţia modulară
Dar, ca în orice situaţie, există moduri de rezolvare inteligentă şi cu un efort financiar mai mic. Pentru accesul la podul casei se poate alege varianta scării modulare. Realizate de regulă din lemn de pin, aceste scări sunt rezistente, pliabile şi puţin costisitoare. Pentru o sumă cuprinsă între 150 şi 300 de euro puteţi avea o scară modulară care să rezolve accesul la pod.

 

Avantaje "modulare"
Scările interioare modulare sunt recomandate celor care duc lipsă de spaţiu. Comparativ cu cele fixe, modelele pliabile nu incomodează în zona de sub gura de acces în pod. Scările modulare se pot plia, astfel încât la final să fie cu totul ascunse la nivelul tavanului. Astfel, şi încăperea în plafonul căreia se află montată scara modulară, chiar dacă este mică, poate fi folosită, lucru mai dificil în cazul unei scări fixe, ce ocupă circa un metru pătrat la nivelul pardoselii. Un alt avantaj este posibilitatea montării lor şi de amatori. Este de ajuns să cumpăraţi modelul potrivit.

×
Subiecte în articol: dialog constructiv