x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Scaun 3 în 1. Limita minimă de vârstă în utilizare ­ 6 luni

Scaun 3 în 1. Limita minimă de vârstă în utilizare ­ 6 luni

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    23 Ian 2010   •   00:00
Scaun 3 în 1. Limita minimă de vârstă în utilizare ­ 6 luni
Sursa foto: PAIDI Mobel GmbH/

Multifuncţionalitatea, caracteristica magică a produselor, care le face atât de atrăgătoare pentru clienţi, este exploatată de producători în străduinţa lor de a răspunde cât mai bine dorinţelor clientului. Pentru că nu-i aşa, clientul lor, stăpânul lor!



Un exemplu de produs mutifuncţional, ingenios gândit şi proiectat este şi piesa de mobilier pe care v-o supunem atenţiei în aceste rânduri. Anume, un scaun pe care-l considerăm pe bună dreptate 3 în 1. Designerul Martin Ballendat a creat pentru Paidi ­ companie germană producătoare de mobilă, un produs nou, pe numele lui YPSO ­ un scaun adaptabil la vârsta copilului. Mai mult chiar, el poate fi folosit şi de persoanele mature.

Iată cum poţi să păstrezi ca pe o amintire dragă scaunul la care ai luat prima lecţie de stat la masa din viaţa ta, scaunul pe care ai stat când ai învăţat să mănânci!!


Pe rând... 1, 2 şi 3
Imaginile sunt grăitoare în privinţa celor trei ipostaze ale produsului.
Prima ipostază a scaunului este potrivită pentru copii începând cu momentul în care pot sta în poziţia şezut. Este momentul potrivit pentru a-l învăţa pe cel mic să mănânce, la început cu ajutor urmând ca treptat să se descurce şi singur.

Următoarea ipostază este potrivită pentru copiii care pot deja să stea la masă singuri. Fiind atât de micuţi şi masa atât de înaltă ei nu pot fi în rândul lumii, al familiei care se strânge în jurul ei, fiind mereu nevoie să fie ajutaţi de perne peste perne, soluţie care nu-i tocmai comodă. Nu de alta, dar picioruşele lor atârnă în aer. Acest scaun, prin nişte ajustări minime şi uşor de făcut, îi asigură confortul necesar pentru o poziţie corectă la masă (coatele trebuie să se găsească în continuarea blatului mesei) în condiţiile în care tălpile picioarelor sunt şi ele sprijinite pe reazemul prevăzut în acest sens.

Apoi în sfârşit, ce-a de-a treia poziţie şi ultima, îl face potrivit practic oricărei vârste mature. Pot sta pe el şi mama sau bunica sau mătuşa etc., fiind proiectat să suporte peste 100 kg în pofida greutăţii sale de doar 6 kg.


Totul a fost luat în calcul
Toate detaliile au fost avute în vedere la proiectarea produsului, respectiv: o masă opţională pentru mâncat sau colorat, un şezut ergonomic şi confortabil, transportul foarte uşor datorită roţilor şi mânerului cu care este prevăzut, şi chiar şi prevederea cu o cheie franceză (ascunsă într-un loc special, sub şezut) utilă pentru reglarea şezutului şi a reazemului pentru picioare.

Poate că prezenţa roţilor te-ar duce cu gândul la instabilitate, ultimul lucru pe care-l doreşti pentru un copil care altă treabă nu are decât să nu stea locului şi să se agite. Însă şi acest aspect a fost atent gândit, astfel că roţile sunt prevăzute cu inele care să le blocheze, nefiind nevoie de ele decât în condiţiile în care se doreşte deplasarea dintr-un loc în altul.

Apoi să nu uităm să amintim că fiind vorba despre un produs destinat celor mai mici, au fost atent studiate şi prevăzute detaliile constructive în vederea asigurării confortului şi a unei poziţii sănătoase, dat fiind că e vorba despre un scaun în care urmează să stea copii în creştere. Alte produse interesante destinate camerei copilului găsiţi la www.paidi.com.

×
Subiecte în articol: copii idei originale scaun 3 in 1