x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Se dă startul târgurilor imobiliare

Se dă startul târgurilor imobiliare

de Alina Iancu    |    17 Mar 2011   •   16:00

Sfârşitul acestei săptămâni aduce cu sine primul veniment imobiliar al acestui an. În perioada 18-20 martie, la Sala Palatului se desfăşoară cea de-a 11-a ediţie a târgului Project Expo. Cele trei zile ale târgului vor reuni dezvoltatori imobiliari, reprezentanţi ai instituţiilor financiare şi brokeri care pe lângă prezentarea de produse, vor încerca să găsească o soluţie pentru revigorarea pieţei imobiliare. Organizatorii târgului vorbesc despre o paletă de oferte variată care va include atât apartamente şi case cu preţuri mici şi medii, precum şi locuinţe exclusiviste. De asemenea, vor fi acoperite toate zonele capitalei, centrale şi limitrofe, precum şi câteva staţiuni montane.

Organizatorii consideră acest eveniment binevenit. Conform informaţiior oferite de Sorin Săraru, managing partener Project Expo “pentru prima oară după mai bine de doi ani se poate vorbi cu optimism despre piaţa imobiliară”. În condiţiile în care guvernul a prognozat o creştere economică de 1,5% acest lucru poate însemna revenirea instituţiilor şi creşterea puterii de cumpărare care duce şi la creşterea numărului de tranzacţii imobiliare. “În plus, numărul autorizatiilor de construcţie a crescut faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar băncile sunt din ce în ce mai deschise cu privire la acordarea de credite imobiliare. Şi programul “Prima Casă” a fost reluat şi există un număr foarte mare de români interesaţi de acest program, iar dovadă stă faptul că doar în ultimele două zile ale anului, fondul de garantare a primit de la clienţi în jur de 600 de dosare pentru achiziţionarea unei locuinţe prin programul “Prima Casă”.

Optimismul investitorilor este alimentat şi de notari care au scăzut tarifele şi ţin cont de reducerea valorii proprietăţii produsă în ultimul an. Vom plăti mai puţin pentru toate taxele notariale, impozitul datorat statului, precum şi taxele de intabulare şi cele percepute la încheierea contractelor de vânzare cumpărare.

×
Subiecte în articol: imobiliar targ project expo