x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Secrete pe care nu le știai! Cum să ai o sănătate de fier, în timp ce faci economie în bucătărie!     

Secrete pe care nu le știai! Cum să ai o sănătate de fier, în timp ce faci economie în bucătărie!     

16 Feb 2018   •   10:21
Secrete pe care nu le știai! Cum să ai o sănătate de fier, în timp ce faci economie în bucătărie!     

Se spune că sănătatea începe în farfurie și orice gospodină adevărată sau bucătar priceput știe asta. Totuși, când viața pare tot mai agitată și plină de griji și probleme, oamenii au tendința să neglijeze acest aspect și să prefere alimente nu tocmai proaspete, din comoditate.

Fie că locuiești singur, fie că ai o familie numeroasă, fă-ți un obicei din a avea grijă de sănătatea ta. Pare greu să te preocupi zilnic de acest aspect, dar te asigurăm că beneficiile sunt pe măsură.

De ce să consumi mereu alimente proaspete? Sănătate și economie!

Un aliment proaspăt este un aliment ce își păstrează valorile nutriționale, oferindu-ți vitamine, minerale și substanțe nutritive esențiale pentru buna funcționare a organismului. O legumă ofilită sau o mâncare ce a stat câteva zile în frigider și s-a stricat nu mai prezintă niciun beneficiu pentru organism.

Un aspect important pentru care ajungi să arunci legume, fructe și tot felul de alte alimente este faptul că nu știi care este secretul păstrării lor pe termen ceva mai lung. Astfel, în loc să folosești farfurii ce nu previn uscarea poți apela la un truc extrem de util, ce te va ajuta să faci economie: capacele flexibile! Acestea sunt făcute din silicon și te ajută să acoperi vasele simplu și rapid, pentru ca tu să ai mereu alimentele și hrana păstrată în mod igienic. Sunt transparente, flexibile și se adaptează la orice tip de vas sau tavă. Mănânci sănătos și gustos, fără să faci risipă.

Vrei să faci economie și să nu mai arunci tot felul de alimente sau resturi de mâncare? Atunci soluția perfectă este aparatul de vidat, care te ajută să împachetezi și să depozitezi mâncarea în mod inteligent, fără ca tu să pierzi din aromele sau din prospețimea ingredientelor. De asemenea, poți folosi aparatul și atunci când faci proviziile pentru iarnă (ardei copți, vinete, fasole verde etc). Nu îți face griji în privința pungilor, fiindcă aparatul poate fi oricând dotat cu alte pungi de vidat pentru alimente, concepute special pentru a conserva aromele și pentru a fi refolosite în mod igienic.

Nu mai lăsa fructele și legumele să se usuce sau să strice, fiindcă nu mai prezintă niciun beneficiu nutrițional. Dacă nu ți-e poftă să le mănânci, atunci răsfață-te cu un shake sau un smoothie sănătos. Nu ai nevoie decât de un blender profesional și de multă imaginație, ca să faci tot felul de combinații de fructe! De ce să le arunci când poți să bei ce e mai bun în ele, atunci când sunt proaspete? În plus, nu mai da banii pe sosurile de paste din comerț, fiindcă le poți prepara chiar la tine acasă, cu ajutorul unui Nutrition Mixer. Pui roșii, usturoi, condimente și apoi lași aparatul să facă toată treaba! Mănânci sănătos și proaspăt, fără conservanți și cu siguranța că totul este preparat igienic și proaspăt, chiar la tine acasă.

Urmează sfaturile de mai sus și vei vedea că vei obține o sănătate de fier, totul în timp ce faci economie!

Sursa foto: ahs.com

×