x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Simfonia apei

Simfonia apei

22 Apr 2005   •   00:00

VERDE
Gradina trebuie sa fie "coltul nostru de rai". Asiaticii sunt renumiti pentru maiestria amenajarii gradinilor, indiferent de marimea lor. Unul din elementele acestor renumite spatii verzi il constituie apa, acolo unde ea devine un magic terapeut fonic prin simfonia sunetelor produse in cadere. Importanta apei in mentinerea si dezvoltarea plantelor este de necontestat. Dar, in ultima vreme, aceasta isi afiseaza din ce in ce mai des calitatile estetice intr-un cu totul alt mod decat cel cu care ne-am obisnuit: cascadele.

In Bucuresti, acestea sunt initiativa arhitectului peisagist Virgil Isacescu. Ideea a venit din nevoia de mai multa viata intr-o amenajare de gradina. Astfel, in functie de dimensiunea gradinii, variaza si marimea caderilor de apa, precum si efectul "muzicii" produse de acestea.

Pentru cei care sunt fani ai culturilor asiatice, caderile de apa in amenajarile de gradina devin elemente peisagiste principale. Piatra de rau sau cea adusa de la munte, florile si plantele de apa dau un farmec aparte gradinii.

Sistemul tehnic de creare a unei astfel de minicascade este destul de complicat. Si nu e vorba despre recircularea apei sau de modul de imitare a naturii prin asezarea pietrelor, ci de calitatea si efectul terapeutic ale sunetului magic al apei in cadere. Aici este toata arta, stapanita de arhitectii peisagisti.

Arhiva Ideal Decor

×