x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Sinaxar: Sfântul Prooroc Elisei și profețiile lui. Dezlegare la pește

Sinaxar: Sfântul Prooroc Elisei și profețiile lui. Dezlegare la pește

14 Iun 2015   •   00:30
Sinaxar: Sfântul Prooroc Elisei și profețiile lui. Dezlegare la pește

 Pe data de 14 iunie, în Biserica Ortodoxă, se face pomenirea Sfântului Prooroc Elisei. Acesta a fost agricultor. A fost chemat de Ilie, din porunca dumnezeiască, la misiunea de proroc. Ilie i-a descoperit lui Elisei revelația dumnezeiască și a cerut cu lacrimi de la Dumnezeu, ca îndoit să-i dea acestuia harul prezent în el.

Sfântul Elisei și-a părăsit casa și familia și a urmat lui Ilie. L-a urmat pe Ilie până la înălțarea acestuia la cer, când i-a preluat cojocul, aruncat de Sfântul Ilie din carul de foc, dar și darul profetic.

Citește și DEALUL LUI DUMNEZEU. Locul INCREDIBIL din ROMÂNIA unde viețuiește un ANIMAL BIBLIC, UNIC în lume

Dumnezeu a făcut multe minuni prin intermediul prorocului Elisei: a despărțit apele Iordanului precum odinioară Moise despărțise apele Mării Roșii, a făcut dulci apele amare de la Ierihon, a umplut cu apă tranșeele de apărare excavate în războiul cu Moabitenii, a înmulțit untdelemnul din vasele văduvei celei sărace, a hrănit o sută de oameni cu douăzeci de pâini mici, l-a vindecat pe Neeman, oști.

Sfântul a prorocit și multe care aveau să se întâmple:............................................................................................

Citește articolul mai departe pe ANTENA SATELOR

Pe aceeași temă:
Nimic nu este pierdut atât timp cât credința este în picioare

×
Subiecte în articol: sinaxar