x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Solutii simple si rapide pentru amenajarea unui apartament

Solutii simple si rapide pentru amenajarea unui apartament

de Adela Parvu    |    13 Oct 2005   •   00:00
Solutii simple si rapide pentru amenajarea unui apartament
LA BLOC, DAR ALTFEL
Tinerii doresc mai mult spatiu si mai putina mobila

Intr-un apartament cu doua camere situat intr-un bloc vechi, confortul este constrans de compartimentare, dimensiunile mici ale camerelor si finisajele desuete. Dar tinerii incearca sa-si reamenajeze locuintele, cu banii disponibili pe care ii au, pentru a schimba ceva din imaginea desueta. Acest gen de ambientare este unul de tranzitie. Cu siguranta, pe masura ce inainteaza in varsta, cuplurile vor ajunge la o maturizare a gusturilor si in privinta decorurilor interioare. Pana atunci insa, si in special pana la aparitia copiilor, pentru o tanara familie conteaza prezentul si viitorul apropiat. Adica strictul necesar vazut prin prisma obiectelor si finisajelor care se pot intretine usor, care sa arate onorabil si sa nu coste mult.

Ideea de la care au pornit proprietarii locuintei a fost obtinerea intr-un timp scurt a unor spatii cat mai putin incarcate de mobilier si obiecte si realizarea unor finisaje simple, dar cu materiale actuale. In camera de zi te intampina un spatiu aerisit in nuante predominante de bej, dar cu accente neobisnuite de albastru, o culoare mai putin frecventa in zona diurna dintr-o casa. Mobilierul este grupat pe laturile camerei, astfel incat centrul acesteia sa ramana liber, lucru ce da iluzia de zona neaglomerata. Este interesant grupajul de corpuri suspendate, un fel de minivitrine cu rol decorativ si "suport" pentru tablouri. Canapeaua si fotoliu sunt inspirat alese, cu forme rotunjite, tapiterie textila, piese care vin sa mai indulceasca liniile drepte, volumele geometrice ale mobilierului prezent aici.

EXTINDERE CATRE LOGGIE


In camera de zi s-a facut o mica modificare, respectiv loggia a fost inglobata in ansamblul incaperii. Fosta tamplarie, parte din zidul despartitor dintre camera si balcon, a fost desfiintata. S-a pastrat parapetul si locul radiatorului, deoarece desfiintarea lui nu era permisa, conform avizelor de la primarie. Loggia a fost termoizolata cu tamplarie si geamuri corespunzatoare si transformata in loc pentru birou. Acum, fereastra camerei de zi este practic mult mai ampla ca inainte si, ca atare, lumina naturala patrunde cu generozitate, schimband atmosfera interioara. finisaje curate

Daca in living, pentru finisarea pardoselii, s-a optat pentru parchet laminat, in dormitor s-a ales mocheta. Acoperind o suprafata mare, mocheta cu model discret mai atenueaza din aspectul simplist al camerei. Un pat si un dulap sunt singurele obiecte in spatiul mic al camerei de odihna.

Intreg mobilierul a fost realizat la comada intr-un timp scurt, cu costuri rezonabile. La fel si zugravitul peretilor cu vopsea lavabila si pardoseli calde, au fost la preturi rezonabile. Simplu, rapid pentru o imbunatatire vizibila, dar fara personalizare sau efecte deosebite.


Corpurile suspendate din camera de zi au usi din sticla, pentru protejarea de praf a obiectelor expuse aici. Este o solutie interesanta.


Dormitorul este auster. Perdeaua si mocheta sunt singurele materiale care mai sparg cat de cat monotonia. De remarcat ansamblul de mobilier cu loc de cuier realizat in holul de la intrare.


Loggia a devenit o extensie a livingului. Chiar daca a fost termoizolata cu tamplarie moderna, locul caloriferului ar fi trebuit situat sub noua fereastra. Altfel, in timp, pe peretii loggiei pot aparea locuri propice pentru dezvoltarea mucegaiului

×