x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Splendorile din Parcul Balboa

Splendorile din Parcul Balboa

07 Iun 2007   •   00:00

Balboa Park se situează in nord-estul oraşului San Diego din California. Este o frumoasă bucată de pămănt cu intinderi imense de pajişti abundente, verzi, multe flori şi pomi infloriţi. Balboa Park este vestit pentru peisajele şi grădinile adorabile, intinse pe o suprafaţă de aproximativ 5 km2.

Un peisaj artistic şi cultural

Balboa Park se situează in nord-estul oraşului San Diego din California. Este o frumoasă bucată de pămănt cu intinderi imense de pajişti abundente, verzi, multe flori şi pomi infloriţi. Balboa Park este vestit pentru peisajele şi grădinile adorabile, intinse pe o suprafaţă de aproximativ 5 km2. Parcul a fost desemnat unul dintre cele mai mari parcuri din lume prin Proiectul pentru Locuri Publice, in anul 2003, pentru imbinarea horticulturii cu arta şi cultura.

Aleea cu clădiri in stil renascentist

Aici se găsesc mai mult de opt grădini care includ: frumoasa grădină Alcazar, căştigătoarea mai multor premii, Grădina cu Trandafiri, Grădina prieteniei Japoneză şi istorica Clădire Botanică. In afară de suprafeţele deschise şi vegetaţia naturală, parcul găzduieşte o varietate de atracţii culturale, incluzănd muzee, teatre, magazine şi restaurante şi, de asemenea, Grădina Zoologică San Diego.

Majoritatea atracţiilor se află pe El Paso, o alee lungă, care trece prin centrul parcului. Aici se găsesc muzeele parcului, cum ar fi Muzeul de Artă San Diego, Muzeul de Artă Fotografică, Centrul Ştiinţific Reuben H. şi Muzeul de Artă Timken. Multe din clădirile aliniate pe această străduţă sunt construite in stil renascentist spaniol.

Clădirea Botanică cu iazul cu flori in prim-plan este una din cele mai fotografice scene din Parcul Balboa şi este o destinaţie care nu trebuie evitată. Aceasta a fost construită pentru o expoziţie din anii 1915-1916 şi este una dintre cele mai impresionante structuri din lume.

Plantarea in Clădirea Botanică include mai mult de 2.100 de plante permanente, printre care se numără colecţii fascinante de cychas, ferigi, orhidee şi alte plante tropicale şi palmieri. De asemenea, aici putem vedea unele dintre expoziţiile vibrante de sezon.

Grădinile

Grădina Alcazar este denumită astfel datorită designului său, care este inspirat după Grădina Castelului Alcazar din Sevilla, Spania. Este cunoscută pentru făntănile sale impodobite, pentru pietrele in culori intense de albastru, galben şi verde. Această grădină este imprejmuită de garduri vii, care sunt plantate anual pentru o imagine vibrantă de culoare de-a lungul anului.

In Grădina Australiană se găsesc plante originare din Australia, care s-au adaptat rapid, datorită climatului asemănător. Grădina conţine plante precum: grevellia, acacia, callistemon (spală sticle), banksia, hakea, stenocarpus, leptospermum, melaleuca şi eucalypt.

Colecţia Botanică şi Zoologică San Diego este o colecţie internaţională care cuprinde mai mult de 4.500 de specii de plante. Asociaţia Americană a Muzeelor a acreditat-o in anul 1993 ca grădină botanică. Colecţiile de plante sunt numeroase şi includ orhidee, cychas, smochini şi palmieri. Deşi este destul de dificil să creezi habitatul nativ al animalelor, specialiştii din San Diego au reuşit. Unele plante precum bambusul, eucalyptul, acacia şi hibiscusul sunt crescute pentru hrana animalelor. Horticultorii specializaţi cresc mai multe varietăţi de bambus şi euchalypt pentru ca urşii Panda şi Koala să fie sănătoşi.Â

Alte animale care se găsesc aici sunt condorul californian, urşi Panda, tigri, rinoceri negri africani şi multe alte păsări, reptile, insecte etc.

Colecţiile Muzeului de Artă Fotografică

Una din cele mai impresionante atracţii din Parkul Balboa este colecţia de artă fotografică. Aceasta incearcă să trateze intreaga istorie fotografică: mişcările estetice şi progresul tehnologic. Datorită faptului că intreaga colecţie ilustrează complexitatea şi istoria variată a mediului, sfera cea mai cuprinzătoare se găseşte in munca modernă şi contemporană, in mod specific in documentare fotografice sociale şi fotojurnalism. Colecţia cuprinde şi o mică selecţie de casete video şi filme. Imaginile expuse aici de cei 7.000 de fotografi reprezintă imagini din secolul al XIX-lea, de la inceputul secolului al XX-lea, din cel de-al doilea război mondial.

×
Subiecte în articol: grădina plante grădini celebre san diego