x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Ştiinţa eleganţei organizate

Ştiinţa eleganţei organizate

de Adela Parvu    |    06 Iun 2009   •   00:00
Ştiinţa eleganţei organizate

Burkhard Hess şi Gerhard Bernhold, doi designeri germani prea puţin cunoscuţi au dat lovitura anul trecut cu patru proiecte pe care le-au pus în aplicare în colaborare cu o fabrică de mobilier italiană. Cornice, Uno, Legno şi Ecoline sunt propunerile lor de organizarea a unui spaţiu de depozitare plurifuncţional.



Aprecierea generală încă de la prima privire este aceea de ordine perfectă aşezată elegant şi confortabil în acelaşi timp. Ideea a adus propunerea absolut originală de a lăsa la vedere interiorul unui dulap aproape tradiţional, transformând în sistem decorativ un obiect tratat drept exclusiv funcţional.

UŞURINŢĂ, FIABILITATE
Extrem de uşor de manevrat şi de montat, sistemul se bazează pe asamblarea unor rame din aluminiu extrudat pe care se instalează ulterior module din lemn de greutate redusă. Remarcabilă şi posibilitatea de a ataşa cadre ce se pot roti în jurul propriei axe, pot glisa pe direcţia înainte-înapoi sau stânga-dreapta. În formule diverse, raportate la condiţiile concrete din fiecare casă ori apartament, modelele pot fi diversificate pe o scară incredibil de largă.

Una dintre variante, cu două corpuri dispuse pe un singur perete, de o parte şi de cealaltă a uşii de acces în cameră, îmbină elementele verticale cu cele orizontale în mod armonios şi perfect funcţional. Are de asemenea încorporate două dulapuri cu sertare proporţionate la rândul lor cu ramele în care sunt înglobate.

VARIETATE FORMALĂ
Varianta intitulată Legno pune mai mult accent pe despărţirile şi compartimentările cu blaturi din lemn masiv, natural, vopsit în orice nuanţă doreşte clientul. Montajul se poate face atât liniar, cât şi în unghiuri drepte, la conjuncţia a doi pereţi perpendiculari. Sistemul poate fi, de asemenea, montat în aşa fel încât să constituie el însuşi un paravan despărţitor ce separă două zone ale aceleiaşi încăperi. În sfârşit, pentru spaţii mai generoase dulapul plurifuncţional poate fi montat în formă de U, cu o mare capacitate de depozitare.

MANEVRABILITATE PERFECTĂ
Atât ramele din aluminiu, cât şi piesele din lemn pot fi, opţional, dotate cu roţi care le conferă o manevrabilitate perfectă. Ele se pot mişca pe direcţii perpendiculare, precum şi pe unele absolut aleatoare, făcând posibil accesul imediat şi facil la obiectele depozitate.

×
Subiecte în articol: dialog constructiv