x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Tendințe de design interior 2019: Un aspect nou pentru casa ta!

Tendințe de design interior 2019: Un aspect nou pentru casa ta!

03 Apr 2019   •   10:57
Tendințe de design interior 2019: Un aspect nou pentru casa ta!

Specialiștii de la Pantone au selectat deja culorile anului 2019 în materie de design interior și dacă ai nevoie de puțină inspirație, te invităm să afli care sunt cele mai apreciate tonuri pentru amenajări în case și apartamente.

Culoarea anului 2019 este Living Coral, un roz-portocaliu, care are un farmec proaspăt, special, este o nuanță energizantă, care atrage imediat atenția. Living Coral amintește de locuri exotice, de soare, plajă, recife de corali. Cu această culoare veselă, exotică și pastelată, se dă o notă de eleganță în casă. Cei care o folosesc ca nuanță pentru perete vor vedea că ea poate crea un design fascinant și o atmosferă plăcută în încăpere. Dacă este combinată cu elemente clasice, Living Coral poate deveni o culoare destul de conservatoare. Cei care nu doresc să văruiască niciun perete al camerei în Living Coral, pot folosi câteva elemente decorative în această nuanță: perne, o pătură, un abajur, un fotoliu, un covor, etc.

Oamenii adoră culorile care calmează și oferă o stare plăcută în casă. Sunt culori în tendințe care au exact această influență benefică asupra psihicului. În anul 2019 sunt în trend și combinațiile de culori îndrăznețe, cum sunt culorile contrastante care aduc un plus de veselie și energie în interiorul casei. Sunt foarte frumoase culorile pastelate de galben și portocaliu, dar și tonurile mai închise de verde brad și maro.

Nuanțele clasice se mențin an de an în trend, creează o atmosferă relaxantă și plăcută în casă, de aceea sunt preferate de mulți oameni. Nuanțele naturale sunt recomandate în anul 2019, cum sunt spre exemplu cele de maro, bej, verde, gri. Astfel de culori nu sunt monotone și nici plictisitoare, ele creează un cadru plăcut și relaxant, accentuat de piesele elegante de mobilier și decorațiunile interioare.

În topul preferințelor la culori se află și verdele, o nuanță deosebită numită Night Watch. Aceasta este recomandată pentru designul de interior pentru că are un impact deosebit în casă, îți creează o senzație de lux. Verdele este o culoare plăcută, care este potrivită pentru un stil de design cu aspect natural.

S-a dovedit că această culoare relaxează, este acea senzație pe care o simți atunci când privești natura, când te uiți la plante și la frunzele copacilor. Verdele are un efect calmant, elimină stresul, te face să te simți minunat acasă după o zi obositoare. Specialiștii în design recomandă ca această culoare să fie utilizată în combinație cu alte tonuri inspirate din natură, cum este culoarea lemnului, bej, maro, gri, culoarea pământului. De asemenea, verdele merge cu mici sclipiri de auriu, argintiu, se pot folosi decorațiuni care amintesc de strălucirea metalelor, de alamă, cupru, aur.

Alte culori la modă pentru design interior sunt dusty blues, rich red, negru, bleumarin, gri și altele. Prin aceste culori se poate obține acel sentiment de calm într-un spațiu al casei, iar majoritatea oamenilor înțeleg cât de important este acest lucru și își doresc așa ceva. Dacă decizi să-ți reamenajezi locuința este indicat să apelezi la un designer care te va ajuta cu sfaturi și idei, va face totul astfel încât să reușești să-ți înfrumusețezi casa și să creezi o atmosferă plăcută și confortabilă în interiorul acesteia.

Mobilierul modern cu forme geometrice deosebite este de asemenea în tendințele acestui an. Accentul se pune pe lumini, spații deschise, pe combinații de culori și designul inovativ. Sunt în trend motivele etnice, stilul scandinav care pur și simplu pare să fie reinventat în acest an. Sunt preferate combinațiile de stiluri – modern, rustic, nordic sau scandinav. Se recomandă elementele durabile, naturale, din piatră, lemn și chiar metal.

Chiar și cei mai renumiți designeri s-au inspirat în acest an din culturile îndepărtate africane și asiatice. Este la modă din nou tapetul, care de această dată este mai elegant, mai plin de rafinament, are un imprimeu bogat, multicolor, cu flori, păsări și alte elemente din natură. Pentru un living în care se dorește ca atmosfera să fie călduroasă și primitoare se recomandă un tapet în nuanțe de bej. Tapetul este practic, se întreține ușor, se șterge rapid, este superlavabil. Podelele primesc atenția care li se cuvine, sunt acoperite cu modele deosebite de covoare și se pot folosi chiar și perne decorative.

Sunt la modă și sistemele modulare metalice precum cele comercializate de https://rafturionline.ro/ . Rafturile metalice au un design atractiv, modern, inovativ. Oamenii le preferă pentru că au prețuri accesibile, sunt practice, rezistente și elegante.   

În anul 2019 sunt la modă și bibliotecile cu profil metalic foarte înalte, polițele fine din oglindă, mesele din lemn lăcuit, elementele decorative din marmură, lemn și sticlă, canapelele mari și comode, acoperite cu țesături bogate din catifea și altele. Nu trebuie uitate oglinzile decorative care în acest an sunt considerate accesorii deosebite, care creează iluzia de spațiu, oferă eleganță și luminozitate camerei.

×