x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Trebuie aflate cauzele pentru soluţia corectă

Trebuie aflate cauzele pentru soluţia corectă

de Adrian Parvu    |    04 Dec 2008   •   00:00

Experienţa unei încăperi igrasioase lasă urme adânci în memoria senzorială. Şi nu e vorba numai de aspectul pereţilor, ci mai ales de miros şi atmosfera umedă.



Dar ceea ce se vede şi se simte în urma igrasiei, este rezultatul unui dezastru ce a început cu mult timp în urmă, aşa că cei care încearcă să trateze igrasia doar cu vopsea specială pentru a înlătura efectele ei vizibile îşi asumă riscuri mult mai mari decât acela de-a trăi într-un spaţiu insalubru. Igrasia, urmată de mucegai reprezintă un semn foarte vizibil de degradare a clădirii. Aceasta se poate prăbuşi în final, producând pagube uriaşe.
Atunci când vă confruntaţi cu spaţii igrasioase sau sunteţi în dubiu vizavi de o potenţială locuinţă pe care vreţi s-o cumpăraţi, e bine să ştiţi că există aparate moderne, cum sunt cele de la Isotec (foto), care pot detecta stadiul de avarie al clădirii din cauza igrasiei. Aceste analize se pot face de către firme specializate contra cost, dar banii merită pentru că veţi afla exact ce este de făcut pe mai departe, fără a risipi resursele financiare aiurea pe materiale şi manoperă neadecvată. Cauzele igrasiei sunt de cele mai multe ori ascunse. Poate fi vorba despre greşeli de aplicare şi montare a materialelor de construcţie, poate fi o ţeavă spartă sau fisurată înglobată în perete prin care se scurge apa şi de asemenea, lipsa termoizolaţiei favorizează absorbţia umezelii din atmosferă şi cea a apei pluviale şi înfiltrarea ei în structura zidurilor. Deci, fără un diagnostic corect, nu veţi putea aplica tratamentul cel mai eficient. Firmele specializate în hidroizolaţii sunt cele care au specialişti şi echipamente care pot detecta igrasia şi vă pot spune ce lucrări de renovare trebuie făcute şi cât vor costa.


Noutate pentru ferestre de mansardă

Firma germană Roma, specializată în sisteme de protecţie solară, a lansat un produs inovator: Werso – obloane pentru ferestrele de mansardă cu funcţiune de jaluzele. Este vorba de obloane care se montează pe ferestrele de mansardă Velux şi a căror lamele se pot deschide la unghiul dorit de către client prin acţionarea unei telecomezi cu unde radio (vezi www.roma.de). Astfel, confortul iluminării şi protecţiei poate fi atins dintr-o simplă apăsare de buton. În plus, aceste obloane pot fi echipate şi cu celule fotovoltaice care pot încărca motorul lor, economisindu-se energie şi implicit bani.

×
Subiecte în articol: cum e la alţii