x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Trei solutii la indemana impotriva igrasiei si a mucegaiului

Trei solutii la indemana impotriva igrasiei si a mucegaiului

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    09 Noi 2006   •   00:00
Trei solutii la indemana impotriva igrasiei si a mucegaiului

AFLA CE E NOU
Pentru igrasia si mucegaiul care apar cand ne este lumea mai draga, am facut o selectie de trei produse pe care le gasiti la acest moment pe piata. n Solutia antimucegai Alpina, o solutie microbactericida diluabila cu apa, pentru indepartarea algelor, muschilor sau a lichenilor de pe suprafetele interioare sau exterioare ale cladirilor.
AFLA CE E NOU

Pentru igrasia si mucegaiul care apar cand ne este lumea mai draga, am facut o selectie de trei produse pe care le gasiti la acest moment pe piata. n Solutia antimucegai Alpina, o solutie microbactericida diluabila cu apa, pentru indepartarea algelor, muschilor sau a lichenilor de pe suprafetele interioare sau exterioare ale cladirilor. Se aplica in general ca prim strat de dezinfectare urmand apoi aplicarea unei vopsele lavabile speciale pe care o prezentam mai jos. O gasiti in recipiente de 1L, solutie fungicida la pretul de 24,29 RON.
Vopseaua antimucegai Alpina, o vopsea lavabila pentru suprafete interioare atacate de mucegai si cu caracter preventiv in aparitia acestuia. Culoarea de baza este alba, dar poate fi colorata in diferite alte nuante cu Alpina SystemColor in proportie de max. 5%. Suprafata tratata cu aceasta vopsea se usuca dupa 4-6 ore. Pentru aplicarea unui alt strat timpul necesar de uscare este de 12 ore. Suprafata este pe deplin uscata dupa 3 zile. O gasiti in recipiente de 2,5 L, vopsea fungicida la pretul de 50,99 RON.
Astek Stop Mucegai, o solutie biologica si dezinfectanta pe baza de apa. Nu contine clor si este rapid si adanc penetranta pe suprafata pe care se aplica. Se foloseste pentru distrugerea algelor, bacteriilor, ciupercilor, muschilor, mucegaiurilor, de pe suprafetele interioare si exterioare atacate. O gasiti la flacon de 1 L la pretul de 7,99 RON sau flacon de 3L la pretul de 23,09 RON.
In ceea ce priveste igrasia, nu trebuie uitat ca aceste solutii sunt doar temporare. Se impun in aceste conditii masuri speciale care sa refaca zonele adanc afectate de umezeala si sa impiedice reaparitia acesteia.

Termorol - pentru izolarea peretilor

Pentru izolarea peretilor va prezentam un produs mai putin cunoscut, cu rezultate eficiente. Termorol se numeste si se prezinta ca o folie, ce se gaseste sub forma de role. Este de doua feluri: caserat si necaserat. Odata aplicat pe perete, acesta izoleaza termic si fonic, se ridica temperatura in camera cu 5-6 grade C si totodata evita aparitia igrasiei. Procedeul de aplicare a termorolului nu este complicat. Intr-o prima etapa se pregateste peretele (se curata, iar eventualele crapaturi se umplu cu gips). Cand peretele este uscat si neted, se aplica termorolul taiat in fasii la dimensiunile inaltimii camerei. Pentru aplicarea termorolului pe perete se foloseste adezivul - titan - fiind necesara pentru o rola de 5 mp, o cantitate de circa 4 kilograme de adeziv. Il gasiti la magazinul Decorama din Bucuresti, Bd Basarabia nr. 90, Sector 2, la pretul de 17 RON rola (necaserat de 4mm, lungime 10 m, latime 0,5 m) sau 35 RON rola (caserat de 6 mm, lungime 10 m, latime 0,5 m).

×