x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Trendurile anului stabilite la IMM Colognetitled stire

Trendurile anului stabilite la IMM Colognetitled stire

de Alina Iancu    |    04 Feb 2011   •   21:27
Trendurile anului stabilite la IMM Colognetitled stire

Koln s-a transformat din nou timp de o săptămână în capitala industriei mondiale de mobilier, lucru confirmat nu doar de multitudinea de produse inovative prezentate în cadrul târgului IMM Cologne, ci şi numărul mare de vizitatori şi de reacţia pe care aceştia au avut-o. „Am văzut o creştere de ordinul sutelor a numărului de vizitatori”, a declarat Gerald Böse, CEO al Koelnmesse. „Cea ce mi se pare foarte plăcut, a continuat el, este că am reuşit de asemenea, să obţinem câştiguri substanţiale în afara ţării. Asta numesc eu un început perfect al unei săptamâni de târg promiţătoare.” Responsabil pentru aceste rezultate a fost şi LivingKitchen, eveniment nou lansat în cadrul târgului care a atras şi mai mult atenţia vizitatorilor.

La ediţia de anul acesta la IMM Cologne au fost expuse peste 100.000 de piese de mobilier şi au fost stabilite tendinţele anului 2011 privitoare la mobilier şi accesorii.  

În materie de ţesături, culorile uni domină în timp ce albul rămâne alegerea celor mai mulţi producători şi designeri. Pentru accentuare, cele mai populare alegeri au fost dungile sau modelele grafice abstracte. La fel de populară rămâne şi pielea naturală, foarte puţin tratată, groasă, plăcută la atingere.

Tehnologia de iluminare cu LED-uri a reuşit să razbată şi să devină unul dintre trendurile noului an. Majoritatea dressing-urilor expuse, a corpurilor suspendate, a dulapurilor, comodelor şi a vitrinelor frigorifice au fost echipate cu această tehnologie de iluminare eco. Folosite astfel, LED-urile îndeplinesc două funcţii: adaugă luminozitate şi crează o atmosferă deosebită.

Durabilitatea joacă un rol tot mai important în industria mobilierului. În acelaşi timp lemnul devine din ce în ce mai popular şi îşi revendică locul pe care l-a avut în acest domeniu. Este folosit nu numai pentru spaţiile de depozitare şi pentru mobilierul de bucătărie ci şi pentru scaune confortabile şi şezlonguri sau pentru finisajele canapelelor. O evoluţie uimitoare observată în cadrul târgului a fost cea a lemnului de stejar netratat. Au fost expuse foarte multe obiecte din acest material, folosit uneori cu tot cu scoarţă. 

×
Subiecte în articol: casa eveniment