x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Udaţi grădina din belşug

Udaţi grădina din belşug

26 Iul 2007   •   00:00

Secetă şi căldură extremă: cam aşa putem să definim această perioadă din an. Şi oricăt de greu ar fi să avem grijă de sănătatea noastră, trebuie să ne ocupăm şi de grădină. N-o putem lăsa să se usuce.


Secetă şi căldură extremă: cam aşa putem să definim această perioadă din an. Şi oricăt de greu ar fi să avem grijă de sănătatea noastră, trebuie să ne ocupăm şi de grădină. N-o putem lăsa să se usuce.

Intr-o perioadă din an atăt de secetoasă şi cu temperaturi extrem de ridicate, probabil că cei mai mulţi grădinari sunt in impas. Au inceput să lucreze la grădini decorative sau utilitare, iar faptul că nu plouă şi este foarte cald le poate strica toată munca depusă. Cei mai mulţi au instalaţii de udare a grădinii, insă ce te faci cănd şi nivelul apei freatice este foarte scăzut? La ce-ţi mai folosesc instalaţiile de udare? In orice caz, trebuie să aveţi grijă să nu udaţi niciodată la prănz sau cănd pămăntul este incă fierbinte. Uneori nici măcar dimineaţa devreme sau seara tărziu pămăntul nu este rece.

Tundeţi uscăturile

Pe lăngă udare, in grădină mai sunt treburi de făcut. Plantele bulboase intră in repaus şi e nevoie să le scurtaţi frunzele dacă acestea nu s-au uscat pănă acum. La finalul lui august va trebui să scoateţi bulbii din pămănt şi să-i păstraţi in lădiţe pănă in octombrie cănd ii veţi replanta. De asemenea, din cauza căldurii unele flori se trec mai repede, iar seminţele ajung curănd la maturitate. Culegeţi seminţele florilor care vă plac inainte ca ele să se imprăştie pe pămănt intr-un loc unde nu le doriţi. Tundeţi toate tijele cu flori trecute pentru ca grădina să-şi poată recăpăta curănd un aspect ingrijit.

Â

Atenţie la dăunători!

Aveţi grijă la dăunătorii cărora le place soarele şi uscăciunea. Printre ei se află păianjenul roşu care vă poate distruge multe flori şi copaci din grădină. Ţineţi la indemănă acaricidele (ex. Mitac, Nisorun) şi la nevoie stropiţi plantele pe toate părţile.

×
Subiecte în articol: mereu verde