x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Un altfel de decor

Un altfel de decor

de Cornelia Constantin    |    28 Dec 2006   •   00:00
Un altfel de decor

Pentru acei dintre dumneavoastra pentru care rosul este prea puternic sau decoratiunile in exces, iata cateva propuneri sobre si elegante care sa va ajute sa concepeti un decor personalizat, interesant si atragator.

mereu verde

Eleganta si sobrietate in aranjamentele de Sarbatori. Pentru acei dintre dumneavoastra pentru care rosul este prea puternic sau decoratiunile in exces, iata cateva propuneri sobre si elegante care sa va ajute sa concepeti un decor personalizat, interesant si atragator.

Orhidee si conifere. In aceasta perioada puteti sa va achizitionati o orhidee cu mai multe tije florale la preturi destul de mari. Dar sunt convinsa ca in fata frumusetii lor va veti lasa convinsi sa deschideti portofelul. Cumparati si vase decorative, de preferat partial transparente si ceva mai mari decat ghiveciul in care sunt plantate orhideele. Mai aveti nevoie de sol decorativ, conuri si crengute de brad, betisoare de bambus sau crengi colorate de corn. In vas asezati un strat de sol decorativ, dupa aceea orhideea cu ghiveci cu tot, fixati bine betisoarele de bambus sau crengile de corn si la final completati spatiile cu conuri si crengi de brad, asa cum vedeti si in imaginea alaturata. Nu este un aranjament dificil, dar este adevarat ca este costisitor. Puteti sa inlocuiti orhideele cu alte plante, dar rezultatul nu va fi la fel de spectaculos.

Cosuri cu Ilex si fructe. Cosul cu Ilex si fructe este un aranjament accesibil si plin de farmec. Va trebuie un cos nu prea mare, de preferat deschis la culoare, pentru un mai bun contrast cu frunzisul Ilexului, cateva fructe de toamna si un soi de scarita din lemn sau plastic care sa dea stabilitate aranjamentului. Veti avea nevoie de doua sau trei ghivece cu Ilex, de preferat cele pe care le amplasati la margini sa aiba frunze variegate. Puteti sa amplasati aranjamentul in hol sau pe terasa. Tineti cont insa ca Ilexul nu rezista la geruri puternice: exista riscul sa inghete coletul si planta sa moara. Dar pentru cateva ore n-ar trebui sa existe nici un fel de probleme. Pentru o mai buna vizibilitate asezati cosul pe un suport.

Intr-un vas transparent cu pereti inalti asezati sol decorativ in asa fel incat sa acopere coletele cu pamant si radacinile Ilexului si plantelor suculente. Daca doriti puteti sa adaugati decor auriu, rosu sau argintiu care sa acopere partial suprafata vasului. Daca nu aveti, puteti sa prindeti simplu o panglica de marginile vasului. Avantajul acestui aranjament este ca poate fi mutat acolo unde aveti nevoie de el: pe masa de sarbatoare, in camere, pe terasa. Tineti totusi cont de materialul (sticla, plastic etc.) din care este facut vasul: el se poate distruge la temperaturi prea scazute daca amplasati aranjamentul afara.

Coronita. Aveti un suport metalic cu forma rotunda? Foarte bine! Pornind de la el puteti sa concepeti o coronita foarte interesanta. Culegeti din gradina cateva crengi decorative, conuri de brad si suculente putin pretentioase. Cumparati lumanari cu diametru mai mare, de preferat in nuante de gri sau alb si stelute albe sau argintii. Fixati elementele pe suport cu lipici sau cu cleme - cum va este la indemana. Puteti sa folositi si stelute facute in casa din carton si globulete maruntite, daca veti pastra aranjamentul in interior. Daca este nevoie sa-l mutati din cand in cand, fie pe masa, fie intr-un colt al camerei, cel mai bine este sa-l asezati pe o tavita ca sa fiti siguri ca nu se rastoarna.

Va plac plantele verzi si le aveti in casa din belsug? Ei bine, nici macar nu mai e nevoie sa va bateti capul cu alte decoruri. Asezati-le in ghivece atragatoare, puneti pe margini stelute de beteala sau fundite, exact asa cum va place dumneavoastra.

Masa de sarbatoare. Asa cum va spuneam saptamana trecuta, va propunem doua variante de decor pentru masa de sarbatoare. Unul dintre aranjamente este simplu si cald, asa cum trebuie sa fie si o masa in familie. Daca aveti fata de masa si servetele rosii, cateva plante verzi precum Anthurium, Beloperone si Peperomia, lumanarele si betisoare de bambus, veti reusi sa creati ceva deosebit.

Intr-un vas decorativ spatios asezati la mijloc un ghiveci cu Anthurium nu prea mare si de jur imprejurul sau doua sau trei ghivece cu Beloperone. Printre plantute asezati betisoarele de bambus cu cateva stelute aplicate in varf. Daca doriti, puteti sa adaugati si cateva frunze sau spice de graminee (ierburi decorative inalte). Procedati la fel si in cazul aranjamentelor cu Peperomia: un vas mai spatios, doua plantute si in mijloc o lumanare pe care s-o aprindeti doar cat sunteti asezati la masa asa incat ceara sa nu curga pe plante.
Altceva
Ati incercat aranjamentul din imagine? Trebuie sa aveti mare grija la stabilitatea lui pentru ca e posibil ca plantele si coletele de radacini sa fie mai grele decat suportul care le sustine. Asezati-l intr-un colt mai ferit al mesei, in asa fel incat sa nu fie rasturnat accidental. Nu uitati ca dupa petrecere sa scoateti plantele din aranjamente si... sa le rasfatati cu lumina naturala din belsug si cu apa, daca este necesar
Masa de Revelion
Daca aveti oaspeti pentru Revelion si vreti sa-i impresionati, puteti sa incercati altceva. Pe un suport format dintr-un vas din fier forjat captusit cu hartie decorativa si betisoare de bambus, asezati orhidee, begonii, Stephanotis si lamai... pe post de globulete, iar iedera va acoperi baza plantelor.
×
Subiecte în articol: masa puteţi căteva asezati