x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Un strop de verde trezeşte buna dispoziţie

Un strop de verde trezeşte buna dispoziţie

de Maria Enadie    |    09 Ian 2010   •   00:00
Un strop de verde trezeşte buna dispoziţie

Iarna e lungă şi lipsită de culori. Ajută-ţi un pic pofta de viaţă plasând strategic prin casă accente de culoare. Va funcţiona ca o vitamină - una de culoare. De altfel, cromoterapia e o metodă consacrată.



Dacă ai o culoare preferată, nu ezita să o răspândeşti prin casă. Dar dacă nu eşti foarte decis sau armoniile cromatice nu sunt punctul tău forte, noi îţi recomandăm culoare verde. Pentru că este o culoare foarte versatilă: găseşti o mulţime de nuanţe interesante, dintre care cel puţin una se va potrivi sigur cu casa ta (verde crud, măsliniu, verde smarald, verde-turcoaz, fistic etc). Este o culoare vie, care te binedispune, te înveseleşte, dar în acelaşi timp e o culoare naturală, deci uşor de acceptat şi confortabilă. În general este asociată cu sănătatea, viaţa, şi o mulţime de alte concepte pozitive. Deci e de bine.

ACCENTE DE VERDE

În funcţie de bugetul şi disponibilitatea ta, poţi acţiona pe diverse planuri în casă: vopseşte un perete (pentru asta îţi recomand o nuanţă caldă - măsliniu, spre exemplu). Sau schimbă textilele din casă (covor, draperii, husa la canapea sau fotoliu, pernuţe decorative etc). Frumos ar fi să coordonezi ornamente şi nuanţe diferite, să nu iei totul la set. Mai poţi adăuga câte un accesoriu ici-colo (o oglindă, o veioză, o vază etc).

×
Subiecte în articol: cumparaturi