x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Verva şi căldura minunatelor sărbători de iarnă

Verva şi căldura minunatelor sărbători de iarnă

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    05 Dec 2009   •   00:00
Verva şi căldura minunatelor sărbători de iarnă
Sursa foto: /www.thegiftadvisor.com

În noaptea asta, cei mici în special îşi pregătesc ghetele pentru a primi aşa cum se cuvine cadouri de la Moş Nicolae. Asta dacă le merită bineînţeles!



Dar, după cum părinţii de cele mai multe ori, cedează în faţa drăgălăşeniilor celor mici, care ştiu atât de bine să se facă iertaţi după poznele comise, mai mult ca sigur că şi anul ăsta, Moş Nicolae, convins de părinţi bineînţeles, o să considere că ei merită şi o să îi cadorisească cu ceva.

Pe de altă parte, ziua de Sfântul Nicolae este considerată ca fiind cea în care se dă startul Sărbătorilor de iarnă. Se mai spune că în această zi, o să înceapă să ningă pentru că bunul Sfânt Nicolae o să-şi scuture barba lungă şi albă peste lume. Sunt multe spuse şi datini vechi privitoare la această zi, a căror origine nu poate fi verificată, însă în fond cui îi mai pasă, atâta vreme cât ele vestesc numai lucruri bune care te încarcă cu verva şi căldura minunatelor sărbători de iarnă.

Iată care sunt propunerile noastre în ton cu această perioadă frumoasă pe care o parcurgem. În zona urbană cel mai adesea, Moş Nicolae vine şi cu cadouri la fel ca şi Moş Crăciun. Spre deosebire de zona rurală care se apropie mai mult de originile acestui obicei, care spun că de Moş Nicolae se pun în ghete dulciuri şi eventual o nuieluşă alături, acolo unde copii sunt mai neascultători. Semn de atenţionare din partea Moşului. Deosebirea dintre cei doi moşi este aceea că Moş Nicolae nu se lasă niciodată văzut, pe când Moş Crăciun, da. Cum dulciurile nu-s greu de găsit, ba dimpotrivă am spune, problema apare atunci când trebuie să te opreşti la un cadou pentru micuţul tău. Pentru că oricum imediat încep şi pregătirile pentru Moş Crăciun, am considerat că nu ar  fi rău să vă dăm nişte idei în acest sens. După raita obişnuită prin magazine, ne-am oprit asupra celor ce le găsiţi în paginile noastre de "Cumpărături". Sperăm că vă vor fi de ajutor cele găsite de noi. Trebuie să ne gândim de pe acum deja, la decorul de Crăciun. Cu siguranţă sunt mulţi printre dumneavostră care-şi spun în fiecare an că au în vedere "să pună în scenă" ceva deosebit, cu care să se mândrească celor care le calcă pragul. Pentru a vă inspira şi în acest sens, v-am pregătit în paginile de "Idei pentru casa ta" tendinţele pentru acest an, exprimate în cadrul unui important târg de profil, anume Christmasworld din Frankfurt.

Despre acestea, precum şi despre alte subiecte interesante printre care: certificatul de performanţă energetică a clădirilor, sau izolaţia pereţilor, în Jurnalul casei de astăzi.

×
Subiecte în articol: editorial