x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Veselie şi dinamism prin culoare şi decoraţiuni

Veselie şi dinamism prin culoare şi decoraţiuni

de Diana Chivu    |    19 Sep 2009   •   00:00
Veselie şi dinamism prin culoare şi decoraţiuni
Sursa foto: Dragos Stoica/Jurnalul Naţional

APARTAMENT DE BLOC AMENAJAT ŞI DECORAT CU FORŢE PROPRII Sunt proaspăt căsătoriţi şi pentru un început de viaţă în doi au demonstrat că formează o echipă şi au început reamenajarea apartamentului în care locuiesc. Nicoleta şi Cristi au pus suflet în ceea ce au făcut, iar acest lucru se vede.



Calităţile lui de constructor şi răbdarea ei de a gândi fiecare detaliu au dus la un rezultat remarcabil. Apartamentul cu trei camere este situat în Bucureşti, nu departe de centru. Împărţirea zonelor de zi şi de noapte este făcută ca la carte, iar suprafaţa este destul de generoasă. Cum intrăm, în faţa noastră se dezvăluie plină de culoare bucătăria, care comunică deschis cu holul.

În stânga se află livingul, iar în partea dreaptă sunt cele două dormitoare şi baia. Pentru că holul este vizibil atât din living, cât şi din bucătărie, s-a decis înlocuirea cuierului cu un dulap în care hainele, pantofii şi genţile îşi găsesc locul într-un mod foarte ordonat. Dulapul a fost prevăzut şi cu rafturi exterioare în care cheile şi accesoriile îşi găsesc locul în coşuleţe şi cutii care au şi un rol decorativ.

BUCĂTĂRIE PLINĂ DE CULOARE
Bucătăria este foarte spaţioasă, iar acest lucru a fost posibil datorită renunţării la cămară şi debara. Culorile folosite sunt verde închis şi portocaliu. Lumina filtrată prin draperii portocalii accentuează nuanţele şi asigură un ambient natural foarte cald. Combinaţia de culori este realizată atât la nivelul pardoselii ceramice, cât şi la nivelul vopselei lavabile şi a mobilierului. Tavanul fals sub formă de scafă de mijloc păstrează ideea şi cromatica bucătăriei, dar fiind în formă de romb rupe ritmul plăcilor ceramice aşezate în modelul tablei de şah. Barul este punctul central al încăperii. Acesta este construit din gipscarton şi sticlă, fiind realizat în întregime de Cristi.

LIVINGUL PRIETENILOR
Livingul este amenajat în nuanţe de maro şi café au lait, culori puse în valoare prin contrast cu nuanţe de crem şi lemn natural. Canapelele, cea de colţ şi cea cu trei locuri, au fost alese ţinând cont de numărul mare de prieteni care vin în vizită. Sistemul de rafturi şi sertare din faţa canapelelor păstrează ideea de tablă de şah, fiind construit cu o simetrie întoarsă. Mobilierul a fost proiectat cu două corpuri în forma literei L care să fie poziţionate ca într-un joc lego, încadrând la mijlocul lor televizorul şi sistemul home-cinema theatre prinse în perete.

Foarte interesant este tapetul pus doar pe un perete şi care se asortează cu nuanţele mobilierului şi al perdelei şi draperiilor. Modelul tapetului are forme sinuoase, forme regăsite şi în linia tavanului.

PERSONALITATE PRIN DECORAŢIUNI
Şi pentru că o cameră capătă personalitate doar atunci când primeşte decoraţiunile potrivite, pe peretele liber al livingului se află patru tablouri în serie, pictate de naşul celor doi. Oaspetele de vază al livingului este papagalul Alex, care de-abia aşteaptă să fie eliberat, pentru a putea să exploreze în voie fiecare colţişor al camerei.

În dormitor, un rol decorativ deosebit îl au benzile verticale aşezate simetric pe peretele cu patul şi pe cel opus. Pentru că este nevoie de o lumină caldă, în dormitor s-a renunţat la spoturi şi s-au folosit corpuri de iluminat clasice.

Camera de baie, ce deserveşte cele două dormitoare, este amenajată cu nuanţe de verde deschis şi alb. Şi aici, accesoriile sunt cele care îi conferă veselia cu care cei doi ne-au obişnuit.

VITALITATE PRIN CULOARE
Mobilierul este realizat din pal melaminat şi MDF, materiale care nu sunt pretenţioase şi care oferă libertate nelimitată atât în alegerea culorilor, cât şi în proiectarea corpurilor, căpătând forme extrem de variate. Culorile mobilierului în acest apartament diferă foarte mult de cele cu care am fost obişnuiţi în perioada "de tristă amintire". Nuanţele de maro nu au dispărut definitiv, dar li s-au alăturat nuanţe de gri, portocaliu, verde şi café au lait, culori care au rolul de a reda vitalitate spaţiului.

O CAMERĂ A AMINTIRILOR
Dormitorul de oaspeţi are şi funcţia de birou, mobilierul fiind compus din bibliotecă, canapea extensibilă şi masă de lucru. Acesta este amenajat în nuanţe de mov, lila şi gri, culori care facilitează meditaţia şi inspiraţia. Punctul de interes al camerei îl reprezintă măsuţa de cafea. Aceasta este decorată cu fotografii şi imagini din călătorii, aşezate sub formă de colaj sub blatul de sticlă ce acoperă masa. Pentru ei, biroul este o cameră foarte personală în care sunt ascunse cele mai frumoase clipe, imortalizate şi înrămate pentru a păstra vie amintirea acelor momente frumoase din trecut.

CALM ŞI CĂLDURĂ ÎN DORMITOR
Dormitorul matrimonial, spre deosebire de restul camerelor, exprimă o stare de calm şi linişte. Mobilerul wenghe este realizat pe comandă, asigurând funcţionalitatea necesară spaţiului. Patul de mijloc are deasupra lui o etajeră pe care sunt aşezate cu grijă obiecte dragi Nicoletei. Această poliţă are rolul de a echilibra spaţiul, pe peretele opus fiind alte rafturi cu decoraţiuni. Dressingul este proiectat şi cu sertare, pentru o mai bună organizare a hainelor, iar pentru a nu fi foarte banal a fost creată o nişă în care îşi găsesc locul o cutie elegantă de bijuterii şi o icoană de argint. Pereţii sunt vopsiţi într-o nuanţă caldă de crem.

EL
Cristi a insistat ca o parte din lucrări să fie realizate de el, aşa încât acum se poate lăuda cu tavanele false şi scafele din toate camerele, cu vopsitul pereţilor şi mai ales cu barul din bucătărie. O altă încercare foarte grea a fost mascarea tuturor cablurilor. Nici un cablu nu a scăpat, iar soluţiile găsite au fost foarte ingenioase - de la săpatul canalelor cu picamerul la baghetele aparente decorate cu benzi de tapet.

EA

Nicoleta nu s-a lăsat mai prejos, fiecare obiect, fiecare vas şi fiecare fotografie fiind aşezate cu foarte multă dragoste. Tot ea a decorat măsuţele de cafea cu pietre, flori uscate sau scoici şi mai ales măsuţa cu fotografii. Nicoleta şi Cristi au format o echipă perfectă şi se pot mândri cu un apartament de invidiat.

×