x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Ce să nu faci înainte de a merge la sală

Ce să nu faci înainte de a merge la sală

27 Iun 2017   •   16:55
Ce să nu faci înainte de a merge la sală

Dacă te-ai hotărât să te apuci de antrenamente la sală, ține cont de micile secrete care pot face diferența dintre reușită și eșec, scrie clicksanatate.ro.

Exerciţii pentru zone-problemă

Mișcarea este sănătate curată, însă nu este suficient doar să faci mișcare pentru a te menține sănătos și frumos. La fel ca în orice altă activitate este importantă cantitatea și calitatea. Este necesar să acorzi o atenție deosebită și alimentației atât înainte de a merge la sală, cât și după ce antrenamentul s-a încheiat.

Stabilește-ți o țintă
Puține sunt persoanele care se duc la sală doar pentru vor. De obicei ai nevoie să scapi de surplusul de kilograme sau să dezvolți masa musculară. Este foarte important să discuți cu instructorul ce anume te nemulțumește la aspectul tău fizic, ce vrei să îmbunătățești, pentru a-ți face un program personalizat.

Ai grijă la carbohidrați!
Imediat cum ai luat hotărârea să urmezi un plan de antrenament, carbohidrații sunt imperios necesari pentru a obține rezultate bune. La fiecare masă asigură-te că ai un aport suficient de proteine. Acestea sunt responsabile cu sănătatea și refacerea musculaturii după un efort fizic intens. Raportul alimentar ar trebui să fie1:2 de proteină și carbohidrați înainte de antrenament.

Indiferent de perioada zilei pe care ai ales-o să te antrenezi, asigură-te că au trecut cel puțin 2 ore de la ultima masă înainte de a începe antrenamentul. Pe parcursul procesului digestiv resursele de energie sunt canalizate pe sintetizarea alimentelor, aspect care se traduce prin mai puțină energie pentru a duce la bun sfârșit un antrenament eficient.

×
Subiecte în articol: sala antrenament fitness