x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber “Chefi la cuțite”, lider detașat de audiență cu peste 2.300.000 de telespectatori, Jurații și-au ales bucătarii din echipele sezonului șase  

“Chefi la cuțite”, lider detașat de audiență cu peste 2.300.000 de telespectatori, Jurații și-au ales bucătarii din echipele sezonului șase  

12 Dec 2018   •   15:26
“Chefi la cuțite”, lider detașat de audiență cu peste 2.300.000 de telespectatori, Jurații și-au ales bucătarii din echipele sezonului șase  

Ediția de marți seară a show-ului Chefi la cuțite a oferit o porție de adrenalină și suspans concurenților, dar și celor din fața micilor ecrane, ce au așteptat cu sufletul la gură verdictul final al juraților, pentru a afla numele bucătarilor din echipele sezonului șase. Cel mai iubit show culinar s-a impus ca lider detașat de audiență pe toate categoriile de public, în intervalul 20.00-23.14 în care a fost difuzat. Ultimele probe de Bootcamp și formarea echipelor finale ale chefilor au adunat în fața micilor ecrane peste 2.300.000 de telespectatori din toată țara, în minutul de maximă audiență de la 20.50.

Așa se face că pe publicul comercial, „Chefi la cuțite” a condus topul audiențelor cu o medie de 9.2 puncte de rating și 25,6 % cota de piață, în vreme ce Pro Tv se clasa pe locul al doilea cu 7,6 puncte de rating și 21,1 % cota de piață. La orașe, Antena 1 a fost lider cu o audiență medie de 8,7 puncte de rating și 19,5 % cota de piață, Pro Tv clasându-se pe locul al doilea, cu o medie de 6,8 puncte de rating și 15,3 % cota de piață. Și la nivelul întregii populații a țării show-ul a fost lider cu o audiență medie de 9,3 puncte de rating și 20% cota de piață, Pro Tv ocupând locul al doilea cu 7,7 puncte de rating și 16,6 % cota de piață.

 

Antena 1 a fost lider de audință și la nivelul intervalului cel mai vizionat al zilei, prime-time situat între 19.00-23.00, pe toate categoriile de public. În intervalul cuprins între 19.00-23.00, Antena 1 a înregistrat pe publicul comercial o medie de 8.1 puncte de rating și 23% cota de piață. La orașe, postul s-a menținut pe primul loc cu o audiență medie de 8.2 puncte de rating și 18,1% cotă de piață, în timp ce Pro Tv se situa pe poziția secundă cu 7.6 puncte de rating și 16,8% cotă de piață. Și la nivelul întregii populații a țării Antena 1 a fost lider cu o audiență medie de 9,3 puncte de rating și 19,4 % cota de piață, Pro Tv ocupând locul al doilea cu 8,5 puncte de rating și 17,8% cota de piață.

 

Pane-ul și tapas-urile, doar aceste ultime două probe din Bootcamp au stat între bucătari și visul de a obține o tunică, iar savoarea, originalitatea rețetei, dar și tehnica de gătit s-au dovedit a fi decisive.  Testele culinare au fost presărate cu emoții la superlativ și au continuat cu jurizări exigente din partea chefilor Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu. Aceștia au vrut să descopere cine poate lucra sub presiune, ce concurent este capabil să improvizeze la bancul de lucru în

 

cele mai grele momente, ca mai apoi să pună un preparat excepțional în farfurie, și i-au căutat doar pe cei care au demonstrat că știu să se joace cu gustul și plating-ul pentru a impresiona.

Dacă 120 de concurenți s-au calificat în primul test al etapei de Bootcamp, după jurizarea celor trei probe consecutive, doar 25 au rămas la bancurile de lucru, fiind la un singur pas de a intra în echipele de anul acesta. Dar pentru că noutatea sezonului, cuțitul de aur- acordat de fiecare chef unui bucătar excepțional, a trimis direct câte un om în echipa juraților încă din audiții, Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu au avut fiecare la dispoziție câte cinci voturi de încredere în ediția de marți seară, cinci locuri disponibile în trupele lor.

Tot aseară, prin tragere la sorți, chefii au dezvăluit culorile tunicilor în care vor lupta. În Anul Centenarului, culorile drapelului național vor fi și cele regăsite în bucătăria ”Chefi la cuțite” astfel: chef Sorin Bontea va defila în albastru, chef Cătălin Scărlătescu va continua să lupte în galben, iar Chef Florin Dumitrescu va căuta să câștige cu o armată roșie de bucătari.

Aseară, prima alegere a lui chef Dumitrescu a fost Valentin Dumitrescu, bucătarul junior de doar 18 ani. Tot în echipa albastră s-au mai alăturat Marius Greab și Sorin Stan, doi tineri talentați, pasionați de gastronomie, dar și Nela Chișcoci și Creața, două doamne entuziaste, capabile să dea gust mâncării. Împreună cu Silviu Nedelea, cuțitul de aur al echipei albastre, aceștia vor forma trupa pe care se bazează chef Florin în cel de-al șaselea sezon ”Chefi la cuțite”: ” Vreau luptă, vreau fairplay, bătălie în farfurii.”, a spus acesta.

Chef Scărlătescu și-a dorit o armată de bucătari determinată, care să completeze experiența gastronomică a Mariei Burlacu, bucătarul de aur al echipei galbene: ” Tot ce îmi doresc...este să văd steagul galben sus. Să înceapă războiul!”. Andrei Balasz, Marian Rusu și Cătălin Badici sunt cei trei bucătari cu experiență ce s-au alăturat cu mult entuziasm trupei lui chef Cătălin, urmați de două alte concurente ce l-au impresionat pe chef Scărlătescu prin determinare și creativitatea dovedită în Bootcamp, Edna Bahu și Ana Crudu.

Chef Bontea, ce speră ca anul acesta albastru să fie sinonim cu victoria, a completat echipa începută de Alex Ilinca, cuțitul său de aur. Mihai Munteanu, Mona Șianțiu și Sorin Stan au fost alegerile juratului de aseară, iar votul său de încredere a fost câștigat de talentul culinar al bucătarilor. Și Denis Țimbălaru, concurent ce încearcă de patru sezoane să intre în echipe, și-a văzut aseară visul împlinit, în timp ce Ovidiu Malișevschi, singurul bucătar ce a refuzat cuțitul de aur din partea lui chef Sorin, pe motiv că și-ar fi dorit să facă parte din echipa lui Florin Dumitrescu, a primit în cele din urmă tot o tunică albastră meritată pe deplin. ”Ce este cel mai important este să câștigăm în confruntări.”, le-a spus juratul la final.

Emoții mari, dar și bucurii pe măsură la alegerea celor trei echipe: concurenții au trecut prin toate stările în așteptarea deciziilor celor trei jurați, iar cei mai norocoși și talentați dintre ei au obținut o tunică și votul de încredere al unui chef ce le va fi mentor într-o experiență culinară unică. Cu echipele  sezonului șase ne reîntâlnim săptămâna viitoare pe Antena  1, luni și marți, de la 20:00, când se va da startul unei lupte ,,la cuțite, în prima confruntare dintre trupele de bucătari.

Sursa:Kantar Media

Copyright:ARMADATA S.R.L.

Date prelucrate de catre departamentul Research Antena Group

Analiza este facuta pe target-urile 18-49 Urban, All urban si National

Perioada 11 decembrie 2018

 

 

 

×
Subiecte în articol: Chefi la cuțite